Skip to content

Vacaturecafé verbindt werkgevers en werkzoekenden

Redactie
1 oktober 2014 | 15:26

Advertentie

2014 oktober vacaturecafeWerkgevers in de regio Weert met vacatures kunnen op goedkope en efficiënte manier in contact komen met geschikte kandidaten in het “Vacaturecafé van MKB Weerterland“. Op dinsdag 14 oktober a.s. vindt de Limburgse primeur plaats van het Vacaturecafé bij Perron C aan de Molenveldstraat in Weert. De portefeuillehouders Werk en Inkomen Litjens (Weert) en Geraats (Nederweert) verrichten de openingshandeling. Het Vacaturecafé is geopend van 15.30 tot 17.30 uur.

Vacaturecafé voor werkgevers en werkzoekenden

In het Vacaturecafé ontmoeten werkgevers en werkzoekenden elkaar in levenden lijve. Er zijn werkgevers aanwezig met vacatures en gemotiveerde werkzoekenden die zich met hun CV komen voorstellen. Matches kunnen zo tot stand komen. Geen dure personeelsadvertenties, geen stapels sollicitatiebrieven om door te worstelen. Gewoon één op één.

De groep werkzoekenden bestaat uit kandidaten die van werk naar werk gaan, kandidaten met of zonder uitkering, jongeren, ouderen, mannen en vrouwen, lager en hoger opgeleiden. De werkzoekenden geven op een formulier aan in welke vacature zij geïnteresseerd zijn. Werkgever en werkzoekende kunnen kort met elkaar in gesprek gaan. Tijdens dit gesprek kunnen zij tot de conclusie komen dat ze een vervolgafspraak willen maken. Als dit het geval is, regelen de accountmanagers van MKB Limburg binnen een week een afspraak.

De CV’s en formulieren van alle werkzoekenden worden ingescand. Iedere werkzoekende geeft aan of hij/zij toestemming verleent om het CV breder onder de aandacht van andere werkgevers te brengen. Binnen drie weken horen werkzoekenden of zij bij een werkgever op gesprek kunnen komen.

Geschikte vacatures
Een team van vrijwilligers is in touw geweest om realistisch invulbare (lbo/mbo-) vacatures bij werkgevers te zoeken. Veel werkgevers melden hun vacatures niet aan bij aanbiedende instanties zoals gemeente en UWV. Maar deze vacatures zijn er wel.

De accountmanagers helpen ondernemers, met name uit het MKB, bij het in kaart brengen en omschrijven van vacatures. Daarnaast ondersteunen zij ondernemers bij de zoektocht naar de juiste mensen en geven ze uitleg over regelingen op het gebied van scholing en arbeid in combinatie met een uitkering. Behalve vacatures gaan de accountmanagers ook stageplekken in kaart brengen. In dat kader leggen ze contacten met scholen en opleidingen, maar ook met werkgeversverenigingen en sectoren.

Dress for Success
Tijdens het Vacaturecafé kunnen werkzoekenden gebruik maken van deskundigen voor het opstellen van een CV en deelnemen aan een workshop ‘gebruik van social media’. Ook is een delegatie aanwezig van Dress for Success, een organisatie die werkzoekenden bijstaat in het uitzoeken van representatieve kleding voor een sollicitatiegesprek.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie