Skip to content

Jachtopzichter levert BOA–legitimatie in na afschieten wilde zwijnen

Redactie
26 september 2014 | 16:29

Advertentie

Wilde zwijnen in Zuid Willemsvaart bij WeertDe politie heeft het onderzoek afgerond naar de gang van zaken tijdens het afschieten van de wilde zwijen op zondag 14 september. Daaruit bleek dat de jachtopzichter niet geheel conform de voorschriften had gehandeld. Hij had volgens de van toepassing zijnde “Valwildregeling” eerst in overleg moeten gaan met de politie.

Politieonderzoek afschieten wilde zwijnen

Regeling
Op grond van deze regeling kan tegen dieren worden opgetreden wanneer er sprake is van gevaar voor de openbare orde, voor mensen of voor dieren. Uit later onderzoek bleek dat de drie zwijnen zoveel water in de longen hadden gekregen dat zij daaraan binnen niet al te lange tijd zouden overlijden. De reddingsoperatie zelf had ook al voor veel stress bij de dieren gezorgd.

BOA
Naar aanleiding van alle ophef heeft de jachtopzichter zijn BOA–legitimatie bij de politie ingeleverd. Hij zal niet meer als zodanig optreden. De politie heeft een bestuursrechtelijke procedure ingezet ten aanzien van het wapenverlof. De man zal ook niet meer als jachtopzichter functioneren.

Acht wilde zwijnen werden door de brandweer op zondag 14 september uit de Zuid-Willemsvaart gehaald. Vijf daarvan bleken reeds overleden. De drie nog levende dieren werden ter plaatse door een jachtopzichter doodgeschoten. Dit leidde tot grote publieke commotie.

Advertentie

5 Reacties

  1. Eindelijk verlost van die sadist.

  2. Uit eigen ervaring met de vondst van een aangereden hartje ken ik deze meneer. Ik kan iedereen vertellen dat deze man uit het welzijn van de dieren handelt. Iedereen die dit niet snapt, snapt ook niets van de wilde dierenwereld.
    De zwijnen laten gaan was pas dierenmishandeling geweest, ze zouden enkele dagen later gestorven zijn onder erbarmelijke omstandigheden.
    Persoonlijk vind ik het triest dat et zoveel ophef is ontstaan hierover dat hij zijn ambt heeft neergelegd. Een dierenliefhebber pure sangria die het beste met de wildstand voorheeft.
    Meneer, ik weet uw naam niet meer, maar het ga u goed en ik hoop dat u nu van uw pensioen kan gaan genieten.

    • Brigitte,
      Wat ontzettende fijne woorden van jou! Klasse!!!

  3. Ben het helemaal mer Brigitte eens. Hij handelde in goeder trouw. Heel veel sterkte, mijnheer de jager

  4. Ik ken de jachtopzichter ook niet, maar steun verdient hij. Hij heeft zijn werk gedaan. Triest dat hij door alle media
    aandacht en ongenuanceerde kritiek zo beschuldigd wordt. Niet hij, maar de hypocriet regelgeving is de oorzaak.
    Zondag of niet, de man heeft gedaan wat hij moest doen. En ja, om deze maatschappij leefbaar te houden, moeten we ook af en toe dieren doden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie