Skip to content

Voorkeur Randweg Nederweert bekend (Foto’s)

Redactie
24 september 2014 | 20:49

Advertentie

Randweg Nederweert N266Woensdagavond het het college van Nederweert bekend gemaakt dat ze kiezen voor een Randweg door het buitengebied van Nederweert. De voorkeur gaat volgens het college uit naar variant 2A variant 3.

Randweg Nederweert bekend

In een vol gepakte Pinnenhof, waar ook deze keer weer vooral de tegenstanders van zich lieten horen, heeft het college helder neer gezet wat de afwegingen zijn voor deze keuze. De kosten voor deze variant komen volgens eerste berekening uit tussen de 16 tot 27 miljoen euro. Hiermee is een lang traject van onzekerheden voor vooral inwoners in het buitengebied doorbroken.

De nieuwe randweg komt volgens deze variant tussen de kruispunten N275 – Randweg-West en een nieuwe aansluiting op de N266 ten zuiden van de Peelsteeg met parallelwegen tussen Heerweg en Molenweg.

In de planMER staan de zes alternatieven en vier varianten die onderzocht en getoetst zijn op verschillende (milieu)thema’s. Welke alternatieven en varianten precies onderzocht zijn en wat de bijbehorende effecten zijn, kun je lezen in de planMER. Het planMER is een behoorlijk boekwerk. Je kunt ook een samenvatting van de planMER lezen.

Wil je mee discussiëren over de plannen van de Randweg? Ga dan naar onze Forum24 pagina.

discussie Randweg Nederweert

Dossier Randweg Nederweert

Randweg Nederweert N266

Advertentie

84 Reacties

  1. De randweg moet en zal er komen , anders komen de plannen voor de kanaalboulevard nederweert in problemen.
    dit is wat de gemeenten wil .AMEN
    En wat het kost maakt niks uit.
    eerst de subsidie , en de rest betaald de burger wel.
    De denk wijze , van de gemeenten staat lijnrecht tegenover de burger.
    Het wordt tijdt dat deze personen die daar over gaan , worden ontslagen.
    En worden vervangen door mensen die meer naar de behoeften van de burgers handelen.

    PS: bij verkiezingen hoort de grootse partij altijd mee te doen, en niet aan de kant worden gezet door kleinere partijen die samen werken.

    • Wat bedoel je met je ps., de grootste doet toch mee

    • nee dat klopt niet.
      in dit geval had jan voorop moeten staab

    • staan

  2. PS: Nederweert is een dorp , geen stad.
    Dus voor de ambtenaren die denken dat nederweert ooit een stad wordt.
    Vertrek naar een anderen gemeenten (stad ), en laat nederweert gewoon een dorp.
    Los eerst de problemen die er spelen op.
    Laat nederweert een dorp zijn , waar we trost op kunnen zijn.
    En laat de stad`s ideeën in de stad.

    • Sukkel, ofdat het door een randweg een stad wordt? Ipv dat de ambtenaren (die mee gaan met de tijd) weggaan, ga zelf weg. Neeritter of Haler. Dorpjes om trots op te zijn! Doeidoei Ron

    • bas
      Nederweert is een Dorp geen stad.
      En zo moet het ook blijven.
      En als je graag in een stad woont ,pak je spaarpotje vertrek dan.

      DagDag bas slaap lekker

  3. Prestigeproject van de diknekken, niet gehinderd door enige invloed van wat de gemeenschap zelf wil. Democratie *** ***. Het moet en het zal. Na het afsluiten van de weg voor Budschop (want Budschop moet bij de kern horen, wie snapt het) wordt nu ook het mooie buitengebied doorsneden. Dood en dood zonde hoe Nederweert beetje bij beetje kapot wordt gemaakt. 25 jaar terug nog echt een leuk ouderwets dorp, nu een wannabe-hip-dorp waarbij het de plank beide kanten op misslaat. Wat mij betreft de dorpse charme compleet verwoest. Als we dit soort stadse fratsen willen verhuizen we wel naar de stad. Driewerf bah en een doodzonde van de politiek.

    • Er wordt hier nog gecensureerd ook. Democratie dikke drieletterwoord stond er.

    • Wordt allemaal beslist door de gemeente. Een gemeente waar wij (als burgers) voor gekozen hebben. Neeritter is een prachtig ouderwets eigenaardig dorpje. Doeidoei Robert

  4. alleen zijn ze dat bij de gemeenten vergeten

  5. de burger heeft gekozen voor een beleid waar het CDA het voor het zeggen kreeg zo doende moet de kiezer van deze coalitie nu niet klagen want de meerderheid beslist dat de aanleg een feit was. zo zal het ook gaan met het plan emtee ,is dit wal de burger wil ,Neen. er zijn nog genoeg mogelijkheden om als actie groep bezwaren blijft maken tot het hoogste rechtsmogelijkheden.
    Als je de kosten van dit project nu eens besteedde aan de dat deze boeren met problemen met de kosten van milieu aspecten de fijnstof zal verminderen.

    • Allemaal oude-lullen praat. Geld nar de boeren? Gaat al genoeg geld heen denk ik iets voor de jeugd zou beter zijn. Maar iedereen kan wel klagen over dat het geld beter ergens anders heen moet, maar het is zo besloten. Leg je er maar fijn bij neer. Kun je zelf een fijn spaarpotje maken voor een boer 😉

    • denkend aan een goede woon omgeving,met vermindering van fijnstof
      zie de hoge uitstoot

    • Precies. Fijnstof is een probleem in Nederweert. Krijgen we met z’n allen enge ziekten van..

  6. volgens mij was de cda niet de grote winnaar.
    en nee dit is niet wat de burger wil

    • de mensen die niet stemmen stemmen tegen, het besluit voor de subsidie was
      voor de verkiezingen al genomen alleen JAN stemde tegen nu stemt de PVDA tegen,maar toen zij
      in de coalitie waren ook voorgestemd

  7. wat is de meerderheid , en wat is het feit?

    • de meerderheid is dat degene die de meeste stemmen heeft ontvangen en daar een
      meerderheid kan vormen om de zeggenschap hebben omtrent besluitvorming

      heb je ooit een feit omgekeerd

  8. Als de opkomst van de verkiezingen niet min: 75% is telt die niet.

    maar hoe zou dat nu komen?

    • Mensen kiezen zelf of ze komen stemmen of niet. Al stemt er maar 1% dan telt het nog. Niet zo naief zijn he Ron. Jij probeert alles aan te halen als argument. Ik hoor he wel als je een keer een goed argument hebt. Doeidoei Ron

    • Mensen kiezen zelf of ze komen stemmen of niet.
      Maar hoe komt het dat er veel mensen niet gaan stemmen.
      zou het kunnen dat ze niet gaan , omdat ze het idee / gevoel hebben dat het geen nut heeft.( ze doen toch wat ze zelf willen , en luisteren niet naar de burger.
      Iets wat de gemeente nu weer bewijst.
      De randweg zou alleen door gaan bij genoeg draagvlak bij de burgers.
      De draagvlak is er niet.
      Maar een referendum zou dat heel duidelijk maken.
      Maar ik geloof niet dat de gemeenten mee gaat in referendum.
      En zouden ze dat toch doen ,, en de uitslag van het referendum is niet naar hun zin .
      Leggen ze het toch langs hun neer , en duwen het er gewoon door(de strot van de burgers).
      En als jij het anders denkt geloof je nog in sprookjes.
      DagDag Bas en droom lekker

  9. In het Eindhovens dagblad heeft een artikel gestaan 2 weken geleden hoe corrupt gemeente Nederweert is wie kan ons dat bezorgen!!

  10. Dit lag allang vast. dat hele stakeholdersgedoe en inspraakavonden waren een wassen neus. De gemeente doet toch wat ze zelf wil. Misschien eens een paar jaar stoppen met belasting betalen….?
    En inderdaad: aan de zorg en projecten die ect belangrijk zijn besteden ze geen aandacht. Ze proberen alleen maar om Nederweert zo stads mogelijk te maken. Gemeente Nederweert: corrupt en niet capabel!

  11. De keuze voor optie 2A is allang bekend, de meeste andere opties zijn opties waarvan de gemeente al wist dat die het niet zouden worden, maar naar de burger toe lijkt het nu of ze er alles aan gedaan hebben om tot een “democratische”keuze te komen. De randweg zal er komen als er voldoende draagvlak zou zijn van de inwoners. Zoals gisteren is gebleken is dit draagvlak er niet , zoals ook al blijkt uit eerdere stemmingen op diverse nieuwssites is steeds meer dan 60% van de stemmers tegen. Wil de gemeente nog geloofwaardig overkomen in deze zaak , laat ze dan een referendum houden onder de inwoners. Als zij kiezen voor een randweg langs de kern , dan is het zo en tenminste democratisch , waar nu veel mensen twijfels bij hebben . Zorg dat alle mensen die getroffen worden royaal gecompenseerd worden en ergens opnieuw kunnen beginnen al zal dit voor sommige heel erg moeilijk en met geld onbetaalbaar zijn. Het is nu aan de burger van Nederweert om in actie te komen anders is het echt te laat.
    Deze site is een mooie site om de discussie op gang te laten komen en laten we daar gebruik van gaan maken om onze laatste strohalm vast te pakken en de randweg tegen houden.

    • Gaan we zeker doen

    • Beste Harold,

      Ik vind het forum niet overzichtelijk

    • Alle reactie komen, net als hier, onder elkaar te staan.
      Je kunt daarnaast je eigen topic/onderwerp aanmaken. Je kunt dus eigen onderwerpen aandragen waar andere weer op kunnen reageren.
      Hoor graag of ik kan helpen.

    • Ik moet dus wel eerst inloggen om een mening te plaatsen, ik blijf erbij dat het onduidelijk is , daarom staan er nog bijna geen reacties op

    • John,

      Je moet inderdaad eerst inloggen. Dat is misschien een drempel.

      Het is eigenlijk het zelfde als hier bij de reacties. Hier heb je ook één keer in moeten loggen om reacties te kunnen geven. Daarna onthoudt het systeem dat. Dit is bij het forum ook zo.

      Het voordeel van het forum is dat we de reacties langer in beeld kunnen houden. Dit bericht is straks van de voor pagina en dan vind niemand dat meer. In het forum blijft het langer actief en is het interactieve omdat je niet hoeft te wachten op een mail. Je kunt direct zien of iemand nog een reactie aan het typen is.

      Verder kun je zelf ook je eigen onderwerpen aan maakt.

    • John, de mensen die tegen zijn, zoeken sites op, om hiertegen te stemmen. De mensen die voor zijn, laten zoals het is. De 60% is dus een NIET betrouwbaar percentage. Een argument zonder waarde dus.

    • de mensen die voor zijn kunnen ook die sites opzoeken , maar daarom pleit ik voor een referendum en iedereen verplicht zijn stem uit laten brengen. Dat is ook wat het gemeentebestuur zegt , de weg komt er alleen als er een breed draagvlak voor is. Ik heb bij de verkiezingen op geen partij kunnen stemmen die de weg niet wil , daarom heb ik maar niet gestemd.

  12. Het besluit van B&W is onaanvaardbaar! Er wordt voor bijgegaan aan wat de burgers in Nederweert willen.. De Randweg gaat zonder meer alle inwoners van Nederweert flink geld kosten. Ospel, Leveroy, Nederweert-eind betalen ook mee en welk voordeel hebben zij?

    Wordt hoog tijd dat we het vertrouwen in dit college opzeggen!

    • Misschien een goed nadenken hoe een democratie werkt. Wij hebben gestemd op partijen. Het grootste deel van de partijen heeft hiermee ingestemd. Niet bepaald onaanvaardbaar

  13. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ben er wel blij mee. Het verkeer hier naast mijn deur randweg, is echt giga toegenomen. En er moet echt iets gebeuren. Het kan zo niet langer. Alles langs het kanaal.

    • Lekker egoïstisch, maakt me niet uit waar als het maar niet bij mij is. Hou er rekening mee dat die weg er al lag toen jij daar ging wonen, dat het drukker wordt is logisch. Nu worden veel mensen zonder draagvlak gedupeerd die na de koop ineens benadeeld worden en hun huis ineens flink in waarde zien dalen.

      Inderdaad, Nederweert met zn corrupte bendeleden die we politiek noemen moet een referendum houden. Wat mij betreft mag er een bom onder de randweg, dat belachelijke emte plan en die kanaalboulevard ook. Laat Nederweert een dorp blijven, jullie maken alles kapot!

    • Overigens waarom is dat mede toegenomen? Omdat die *** de brugstraat dicht hebben gemaakt. Ja zo kan je verkeer genereren en de randweg ‘plausibel’ maken. Bah.

    • Pia is niet egoistisch. Robert is dat wel. Iedereen die hier een reactie plaatst, denk aan zichzelf (vooral jij Robert). Als Pia dit doet, wordt ze compleet vernederd door te zeggen dat ze egoistisch is. Erg laag van je Robert. In het engels zouden ze het een cheapshot noemen. Doeidoei Robert

    • Goh, de pot verwijt de ketel. Waar ik nog onderbouw met argumenten schiet jij alleen losse flodders. Doeidoei Bas! Ga maar lekker genieten van de lege dorpskern!

    • De mensen die langs het kanaal wonen hebben zelf gekozen om daar te gaan wonen, de weg lag er al.
      Wij die sinds 6 jaar net buiten de bebouwde kom gingen wonen voor de rust en de ruimte, waar geen weg lag krijgen die nu vlak voor onze voordeur en ook nog met de rotonde ernaast. Je kunt dan wel gaan verhuizen maar wie wil een landelijk nieuw huis op zo`n drukke locatie, en dan hebben we het nog niet over de waarde die dadelijk behoorlijk zakt. Maar het zal de gemeente een rotzorg zijn…….de weg moet er komen!!!!!!!

  14. Pia,

    Verrassenwd, volgens de studies van de deskundigen is de Randweg verkeerstechnisch niet nodig. Mocht er toch een probleem zijn dan moet je dat oplossen en niet gaan verplaatsen!

    • Chel. Wat zou de oplossing zijn dan? Auto’s gaan weigeren? :p

  15. chel zegt

    25/09/2014 op 08:52
    Wordt hoog tijd dat we het vertrouwen in dit college opzeggen!

    Ik stel voor
    when the people lead , the leaders will follow

    • En dat is precies wat gebeurt in een democratie. De meerderheid van de burgers wint, zoals ook nu het geval is

    • dat kan ik niet zeggen dat de meerderheid van de burgers kiest voor een randweg, dat is het nu net. Als je de themaraad hebt bijgewoond dan is duidelijk dat er meer tegenstanders dan voorstanders zijn, daarom is er nu een referendum nodig, en laat de meerderheid beslissen.

    • 40% is geen meerderheid. De partijer zijn gekozen, echter hetgeen ze nu besluiten stuit ongeveer 60% van de inwoners tegen het zere been. De partijen hebben niet waargemaakt wat beloofd is (maar dat nou eenmaal politiek).

  16. Evenals het vertrouwen in Veilig Verkeer Nederland , die beweert dat de nieuwe weg 2A met rotondes waar dan de kinderen uit het buitengebied over moeten steken de veiligste optie zou zijn. Mocht deze weg er komen en de eerste verkeersdode vallen op deze rotonde ( wat niet te hopen is ) waar staat deze vertegenwoordiger van VVN dan . Kan hij dan ook veroordeeld worden voor dood door schuld ? De veiligheid voor de inwoners van Nederweert zal nadeliger zijn voor de nieuwe weg dan wanneer men de weg laat liggen waar die nu ligt , langs het kanaal . Daar staan stoplichten bij iedere oversteekplaats en wordt het verkeer gedwongen om te stoppen zodat iedereen veilig over kan steken. Bij de rotondes zal dit ten allen tijde meer risico geven om over te steken. Ik vond het een waardeloze vertoning van VVN.

    • Dus: plan door laten gaan, maar stoplichten ipv rotondes?

    • nee , geen randweg, jij snapt het nog niet .

    • dan toch zeker 3 tot 4 stoplichten plaatsen

  17. Nou pia. Ik woon ook langs het kanaal en rij er dagelijks. Ik vind de drukte nogal meevallen… de kosten van dit plan wegen bij lange na niet op tegen de voordelen. Voor alle duidelijkheid: we hebben het over een kleine 2000 euro per inwoner!!! Dat wil zeggen: als ze binnen het budget blijven, maar daar gaan ze gegarandeerd ettelijke miljoenen overheen.

    • Kijk eens. Het eerste degelijke argument tegen de nieuwe randweg. Petje af flupke 😀

  18. Bij zoveel onvrede lijkt er maar een oplossing, laat de inwoners van Nederweert hun mening geven middels een referendum oftewel volksraadpleging………

    • Juist. Hoe krijg je de gemeente echter zover?

    • Zou inderdaad een goed plan zijn. Zou dit echter gebeuren, dan zouden robert en ron het er echter niet bij laten zitten. Eens een zeikerd is altijd een zeikerd

    • En aan laat het maar aan Bas over om dat te benadrukken…

    • Bas wat probeer je nou eigenlijk duidelijk te maken? Je blijft maar zeiken op de tegenstanders zonder fatsoenlijke onderbouwing. Lekker gemakkelijk!

      Meer inwoners zijn tegen dan voor de nieuwe weg. Lijkt me genoeg reden voor discussie.

  19. Wanneer is ie klaar ? Lekker scheuren op de nieuwe randweg….
    Oh ja , om kosten te besparen kunnen ze twee stroken van de bestaande randweg-zuid eruit halen en gebruiken bij de nieuwe… ( die zijn straks overbodig).

  20. Gelukkig heeft het college het meest verstandige besluit genomen, en hebben ze niet geluisterd naar degene die het hardst schreeuwt, maar naar de bijna 1800 mensen uit Budschop die overwegend blij zijn met een betere verbinding en de circa 8000 mensen welke een verfraaiing van hun dorp wordt gegeven. De straks verkeersluwe weg langs het kanaal opent zóveel mogelijkheden!
    Overal om ons heen worden drukke doorgaande wegen welke recht door de bebouwing liggen, verlegd naar een randweg. Waarom zouden we deze kans Nederweert/Budschop leefbaarder te maken laten liggen?
    Over de financiën: het is een provinciale weg welke voor het grootste deel door de provincie betaald zal worden.
    Alle lof voor dit besluit!!

    • Ik heb er maar 1 hard horen schreeuwen en dat is de vertegenwoordiger van 3 stakeholders waaronder Budschop, deze groep was ook het minst aanwezig , was blijkbaar niet belangrijk genoeg of ze zijn al zo gewend aan de weg. Maar het gaat er hier niet om wie het hardste schreeuwt , maar wie het hardste geraakt worden door deze weg, en dat waren veel mensen , misschien wel 80% die in de zaal aanwezig waren. Daarom is nu het enige juiste besluit om onder de inwoners van Nederweert een referendum te houden. en iedereen verplicht laten stemmen.

    • En toch schreeuwen de ‘tegen’ mensen nu het hardst, hopend dat hun zin doorgedreven wordt

    • Ja, vind je het gek , als ze een weg door jou tuin gaan leggen , roep jij dan hiep hiep hoera ?? Terwijl er pas nog een aantal nieuwe bouwkavels zijn toegewezen en tegen deze mensen door onze gemeente is verteld dat er geen plannen waren voor dit gebied dat ze rustig kunnen bouwen. Weet je hoeveel mensen nu worden getroffen ? Ik weet niet of jij je in de zaak serieus hebt verdiept maar ik zou eerst maar eens beter nadenken over deze zaak. Deze optie waar ze nu voor kiezen hebben ze er begin vorig jaar even in gefietst terwijl degene die getroffen worden niet eens waren ingelicht. Met deze weg wordt het leven van een hoop gezinnen compleet kapot gemaakt , en als ze de weg laten liggen waar die ligt is dat niet , want deze mensen wisten al voordat ze daar gingen wonen dat die weg daar lag . Daarbij komt dat het verkeerstechnisch niet noodzakelijk is en het probleem alleen maar verschoven wordt. de doelstelling van deze weg is om Budschop bij Nederweert te betrekken, nou dan moet je ook het kanaal dichtgooien en een boulevard in Nederweert, daar zit niemand op te wachten, als je naar de boulevard wil ga dan maar naar Scheveningen maar toch niet in een plattelandsdorp.

    • Nederweert heeft een rijke historie, namelijk een historie van CDA-bestuurders die het cultuurhistorisch erfgoed opofferen in hun streven naar een uiterst modern Nederweert. Er is in het centrum – ondanks de initiatieven van de laatste jaren– weinig meer dat de moeite waard is om het dorp voor te bezoeken. De randweg zorgt er in ieder geval voor dat je Nederweert straks nog makkelijker links kunt laten liggen.

    • is wel een goeie

  21. Beste Matthijs,

    Welke mogelijkheden?

    Eens, kun je zo’n drukke weg uit het centrum weghalen dan dit ook zeker doen. Maar waarom dan aan de westkant een nieuwe tégen het dorp aan leggen? Lijkt mij toch een geval van het probleem (grotendeels) verleggen?

    Een betere verbinding voor Budschop, hoe zo? Het kanaal zal altijd een barrière blijven vormen. Enkel door de huidige N266 volledig af te sluiten ter hoogte van brug 15 creëer je een open doorgang naar Nederweert. Blijft deze weg open dan zul je altijd voor het stoplicht moeten blijven wachten alvorens te kunnen oversteken…

    Volgens mij is dit gewoon kiezen voor de goedkoopste optie. Weg is weg.

  22. Als bewoner van Budschop vind ik de verbinding met Nederweert prima. Als je te voet of met de fiets naar Nederweert gaat kun je de rijksweg bij brug 15 gemakkelijk oversteken omdat de verkeerslichten goed zijn afgesteld. Als je met de auto gaat moet je iets omrijden, maar ja, je zit in de auto….
    De leefbaarheid op Budschop zal echt niet beter worden als je sneller van Budschop naar Nederweert en v.v. kunt rijden.
    Voor de leefbaarheid zou de jaren geleden geopperde fiets/voetgangersbrug ter hoogte van het bejaardentehuis een veel grotere verbetering zijn.

    Randweg West tussen de mac en de rotonde bij de Molenstraat is ook al te smal en de rotonde nauwelijks te nemen door vrachtwagens. Dit is toen ook door de gemeente zo ontworpen. Dat ze geen verstand van wegen hebben zie je nu trouwens aan brug 15. Die is al een week afgesloten omdat 1 jaar na de opening al vanalles veranderd moet worden aan het wegdek.

    Ik ben voor een referendum!!

    Groet, Bert

    • Beste Bert,

      dat vind ik nu een eerlijk antwoord van iemand die op Budschop woont, denken alle mensen op Budschop zo ? Waren er daarom zo weinig mensen van Budschop vertegenwoordigd ? Daarom moeten we gaan voor een referendum .

    • De gewenste voetganger/fietserbrug is één van de vele (mooie) zaken welke veel gemakkelijker gerealiseerd kunnen worden eens de N266 om het dorp heen is gelegd.
      Ik denk (/ weet) dat vele met name oudere mensen uit Budschop de oversteek van een verkeersluwe weg minder als een obstakel beschouwen dan de huidige oversteek van de drukke N266. Het niet over hoeven te steken van een drukke weg door kinderen uit Buddschop welke b.v. in Nederweert-dorp sporten zal toch ook vele ouders meer gerust stellen. Dat heeft ook met leefbaarheid te maken.

    • En waarom kan die voetganger/fietsbrug niet in de huidige situatie gerealiseerd worden? Daarvoor hoeven we die randweg echt niet om te leggen…

    • Een goed en degelijk argument Bert. Jij denkt na over de dingen in de reacties van mij, lijkt het dat ik pro randweg ben. Ik ben echter neutraal, maar vind als mens dat we ons moeten neerleggen bij de beslissingen van de door ons gekozen-gemeenteraad. Ik vind het uiteraard ten zeerste vervelend voor de bewoners die er direct mee in aanraking komen. Een goede communicatie met wegenbouwers zou inderdaad een aantal problemen kunnen voorkomen

  23. Wat iedereen vergeet het is ook een provinciale weg dus de weg was linksom of rechtsom toch gekomen want had de gemeente geen voorkeur uitgesproken dan had de provincie wel voor ons de keuze gemaakt zie Baexem daar kwamen ze er ook niet uit maar nu krijg een je interessante situatie Hoe gaat de actiegroep ten noorden van de Peelsteeg met de materie om nu de randweg NIET Door hun gebied komt blijven zij hun collega’s ten zuiden van de Peelsteeg steunen dat is de vraag

  24. Mijn beide kinderen sporten in Nederweert in de sporthal. Zij vinden de situatie op de hoek Geenestraat/Lindestraat naar de “schaatsbaan” toe, veel gevaarlijker als de met verkeerslichten beveiligde oversteek naar brug 15.

  25. Het college heeft haar voorkeur uitgesproken op basis van twee criteria. Gebiedsontwikkeling en leefbaarheid budschop. Als dit de criteria zijn die men van belang acht, waarom dan de suggestie wekken dat de bestaande routes ook in overweging werden genomen ? Of had men dan problemen met het aan boord krijgen van stakeholders gehad die zo noodzakelijk zijn om de procedure probleemloos te doorlopen ? De MER rapportage toont slechts marginale verschillen aan en op heel veel aspecten, te verwachten, nadelige effecten voor het buitengebied als gevolg van een randweg. Welk probleem wordt er nu opgelost ? Er wordt geen probleem opgelost. Er wordt wel gekozen voor een grote investering met hoog risico tot overschrijding voor de invulling van een strategische visie, het masterplan. Ten koste van ? Over wie het gelag gaat betalen bij een tegenslag wordt geen helderheid verschaft. Bij een co-investeerder zoals de provincie zal duidelijk mogen zijn, dat wij als burgers zullen moeten bijdragen. Zal het masterplan ook leidend zijn wanneer de zorg in het gedrang komt ? Het buitengebied ljjkt ook nu weer het gelag te moeten betalen voor de “massa” in de kern, waarvan maar de vraag is of het merendeel van mening is dat zoveel gemeenschapsgeld hier aan besteed moet worden. De tweedeling en het conflict tussen kern en Buitengebied lijkt zo alleen maar te groeien en doet afbreuk aan waar Nederweert zegt voor te staan. Samen Groots, samen doen!

    • Oeh ja. Poehpoeh. Zo dan. En dat terwijl er OOK nog eens goed is voor de economie, dat budschop beter verbonden wordt EN dat de leefbarheid in nederweert groter wordt. Het zou veel en veel beter zijn als we naar de grote minderheid in het buitengebeid zouden luisteren i.p.v. naar de meerderheid in de kern en alle andere omliggende wijken. Dictatorschap heeft echter tot geweldige dingen geleid in de gescheidenis van de mensheid.

      #sarcasme
      Haha

  26. Dit is duidelijk. Hier valt niets aan toe te voegen of af te dingen.

  27. De grote boog variant had meer mijn persoonlijke voorkeur gehad. Om zo een buffer te creëren tussen bebouwing en weg overlast. Nu de kleinere boog 2a geloof zo heet die variant komt, is het krap aan daar. Uitbreiding van Nederweert staat dit ook in de weg….. Ik zie in de tekening ook kansen. Kansen voor de buurtschappen Budschop- Ospel- Leveroy om uit te breiden. In de toekomst dan. Vind wel dat zij die nu schade onder vinden door geluid en stank overlast en waarde daling gecompenseerd moeten worden. [ Alleen wel even een puntje van overdenken. Men wist al meer dan 15 jaar dat hij er zou komen….]

  28. Tussen de 16 en 27 miljoen………Hoe kan het zo`n groot verschil zijn ? Het zou ook zo maar nog veel duurder kunnen worden……….. De duurste berekening is maar liefst 70 % ( !!! ) duurder dan de goedkoopste van 16 miljoen .

  29. Mij maakt het niet uit waar de randweg komt, het gaat puur om de doorstroom van het verkeer. In deze vorm raakt de weg over een aantal jaar overvol en dan hoor je de mensen klagen waarom is er niks aan de N266 gedaan. Je kan er beter al een plan maken om een randweg rondom Nederweert waardoor het centrum oa .Sint Joseph minder belast wordt. Menen jullie echt dat de ouderen van vandaag willen weten wat voor verkeer langs komt over de huidige N266.
    Ze hadden beter recht voor de deur van het gemeentehuis de verkeerssituatie terug moeten veranderen. Het is bijna 3 maanden geleden dat ik een ongeluk daar heb gehad doordat de Lindenstraat een voorrangsweg is geworden. Daar moeten we een discussie over starten en laat de N266 op de variant die de gemeente heeft gekozen dus de variant 2A variant 4 doen

  30. Dat er mensen zijn waar straks het servies uit de kast rammelt omdat de weg op plaatsen nog dichter langs de huizen komt als de nu bestaande weg dat intereseert de diknekken niet, als het master plan van de 2 kale maar doorgang vind want dat is het enige waar het om draait

  31. Beste mensen,

    Democratie klein geschreven, alles wordt voor ons beslist.
    Waarschijnlijk gaat het als met de brug.
    Als het bijna klaar is zijn de politieke beslissers vertrokken, beter baan in Venlo(wernink) VUT met wachtgeld(Jacobs) en straks iemand in den haag(??).
    Budschop is 15 jaar geleden al geknepen en heeft het gemeentebestuur pas nog niet gezegd dat winkels etc. van Budschop maar moeten verkassen, wordt het leefbaarder van op Budschop!!

    Daarom ben ik als inwoner van Budschop NIET meer naar gemeentelijke bijeenkomsten gekomen.
    Je kunt gaan stemmen, beter lijkt het me om enkele plaatselijke NIEUWE politieke partijen te gaan beginnen, maar dan ook met mensen die wat geven om hun dorp, en niet om hun eigen portemonnee!

    Dorpsraden door gemeente aangesteld, centrummanager door gemeente aangesteld, waarvoor, overkapt communisme noemde mijn inmiddels overleden vader het.
    Hier denk ik steeds weer aan terug, ouderen die alles opgebouwd hebben zien hun werk naar de klote gaan!
    EMTE plan jan Linders weghalen bij de zorgbuurt(BEJAARDENHUIS ETC) ook fijn als je alleen met je rollator kleine afstanden kunt overbruggen.

    Nieuwe randweg opent wel mogelijkheden om de brugstraat weer vanuit 2 zijdes door te racen!
    Bestuurder zijn is natuurlijk niet makkelijk, maar ze vergeten door wie ze daar in het pluche zijn gekomen.
    Gelukkig komen er toch weer nieuwe verkiezingen, Dan ja dan kan er afgerekend worden.

    Wordt vervolgd!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Johan
      Je slaat de spijker op zijn kop.
      mooi en duidelijk verwoord.
      het zou mooi zijn als bij de volgende verkiezingen wordt afgerekend.
      alleen jammer dat ze tegen die tijd , al een hoop schade hebben aangericht.

    • goed gesproken Johan! Dat is precies hoe verreweg de meeste Nederweertenaren die ik spreek erover denken. Prestigeprojecten, kapot maken van het dorp en hun zin koste wat kost doorduwen. Zonde van een ooit zo bloeiend dorp. Op 10 jaar tijd compleet aan gort geholpen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie