Skip to content

Vera Moonen deelneemster WK Rescue 2014

Glendi
18 september 2014 | 17:20

Advertentie

Vera Moonen WK Rescue 2014Afgelopen zondag 14 september is de 15-jarige Vera Moonen afgereisd met het Nederlands juniorenteam naar Montpellier (Frankrijk) om daar deel te nemen aan de WK Rescue 2014. Het is voor Vera de eerste keer dat ze aan een WK meedoet.

De kampioenschappen bestaan uit twee hoofdonderdelen: pool events (wedstrijden in het zwembad) en ocean events (wedstrijden op het strand en in zee). Op bijgaande foto staat het volledige Nederlandse team geflankeerd door hun trainers. (Vera, knielend 3e van rechts).

Ik wil gewoon het beste eruit halen wat erin zit

Naam: Vera Moonen
Leeftijd: 15 jaar

Club: Reddingsbrigade Nederweert
Studie/werk: VWO 5 en als bijbaantje werk ik bij Huiswerkbegeleiding Spijkers en RSG Safety een organisatie waarbij ik strandwacht ben in de provincie Zeeland.

Favoriete zwembad/strand: Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Ik vind dit een heel fijn zwembad om in te trainen doordat het een 50-meterbad heeft en fijne startblokken. Mijn favoriete strand is strand Groede in Zeeland (dit is namelijk een van de posten waarop ik als strandwacht werk) of een van de dagstranden langs de Maas waar ik wel vaker ga trainen.


Wedstrijd/trainingsblunder: Dat is volgens mij al best lang geleden, tijdens mijn eerste ILSE wedstrijd in Heythuysen. Ik verloor toen bij het onderdeel 50 m lifesaver één van mijn vliezen. Ik zwom toen nog bij de aspiraten en was tamelijk jong. Ik wist niet dat wanneer je je vlies verloor je gewoon door mag zwemmen. Daarom ben ik dus tijdens het onderdeel in het water mijn vlies eerst nog aan gaan doen (wat tamelijk lang duurde) en ben daarna pas doorgezwommen. Nogal gênant toen ik na enige tijd als laatste aantikte en iedereen op mij aan het wachten was.


Onderdelen WJK 2014:  beachsprint, 4×90 beachsprint relay, surfrace, oceanman relay, 200m obstacle, 4×50 obstacle relay, 4×25 manikin relay, 100 rescue medley, 50 manikin carry

Favoriete onderdeel: Op pool is mijn favoriete onderdeel denk ik de 50 m popduiken en op ocean de beachflags.


Hoe heb jij je voorbereid op het WJK? Door vooral veel te trainen en dan met name de onderdelen die ik dan ook moet zwemmen. Ook in de vakantie probeer ik mijn conditie op peil te houden door veel te zwemmen, rennen enz. En natuurlijk de 5-daagse trainingsstage met het complete Nederlandse junioren team.


Wat verwacht je van het WJK?  Ik heb eigenlijk geen idee wat ik moet verwachten van het WJK. Dit komt natuurlijk Omdat het mijn eerste WJK is, heb ik eigenlijk geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb er heel erg veel zin in en denk dat het een geweldige ervaring zal zijn.

Wat zijn je doelen voor het WJK? Ik weet dus ook niet zo goed hoe het Nederlands junioren team staat tegenover andere landen. Maar persoonlijk is mijn voornaamste doel om allemaal PR’s te zwemmen. Ik wil gewoon het beste eruit halen wat erin zit.

(Trainings)motivatie: Een zo goed mogelijke prestatie neerzetten op wedstrijden. Ook vind ik het gewoon heel leuk om te trainen en haal ik er veel plezier uit. Verder vind ik het belangrijk voor mijn gezondheid om een goede conditie te hebben, waardoor ik trainen ook heel belangrijk vind.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie