Skip to content

Staatssecretaris Dijksma niet blij met afschieten zwijnen

Redactie
15 september 2014 | 14:08

Advertentie

Wilde zwijnen in Zuid Willemsvaart bij WeertStaatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is niet gelukkig met het afschieten van de wilde zwijnen zondag in de Zuid-Willemsvaart. Zij zei dat vanmorgen in het NPO-radioprogramma De Ochtenden. Zij sprak van een Kafka-achtige situatie.

afschieten zwijnen

De provincie Limburg vindt dat de jachtopziener die de zwijnen dood schoot, wel erg de letter van de wet heeft uitgevoerd en niet naar de geest. Natuurmonumenten noemt het afschieten van de dieren een tragisch bewijs van de noodzaak om het huidige wildstandbeleid af te schaffen. Er is volgens deze organisatie in Nederland voldoende ruimte voor wilde zwijnen

De Partij van de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld. Kamerlid Dion Graus opperde al dat de jager die de dieren afschoot, zijn jachtakte moet inleveren. De jachtopziener vreesde dat de wilde zwijnen gevaar zouden opleveren voor de verkeersveiligheid. Volgens de Flora- en Faunawet mag er op zondag niet gejaagd worden. Alleen in noodsituaties mogen dieren gedood worden. De vraag is of zondag sprake was van een noodsituatie.

Advertentie

3 Reacties

  1. De jacht opzichter ##### is een stroper eerste klas en een gevaar voor ieder hopelijk word ie nu eindelijk uit zijn functie gezet.
    Of moeten zijn vrienden ########### weer geld toe schieten ander kunnen deze geen drijf jachten op zaterdag meer houden als dit eens gezien heb hoe de dieren worden afgeslacht dat verschrikkelijk en de vrouwen van de dit nekke geven applaus. Als ze ergere een kapot maken echt ziekelijk.

  2. Liever dat ze die zwijnen afschieten dan dat ze een verkeersongeluk veroorzaken, ik vind een mensen leven nog altijd belangrijker als een dieren leven!

    • Iche iche mens doe normaal. Ikke ikke.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie