Skip to content

Bloemrijke Akkerranden in Nederweert

Redactie
8 september 2014 | 9:36

Advertentie

Bloemrijke Akkerranden NEderweertHet project Bloemrijke Akkerranden 2014 krijgt deze weken nog een prachtige herfstbloei. In de gemeenten Nederweert, Peel en Maas, Leudal en Weert zijn in totaal ruim 20 hectare met bloemen ingezaaid, wat op vele plekken heeft geleid tot mooie bloemrijke linten. Dit alles met ondersteuning door de genoemde gemeenten, stg. Bronsgroen, Syngentha en de Rabobank!

Boeren, burgers en buitenlui enthousiast

en wensen een bloeiend vervolg!

Dit jaar bleek nogmaals dat de bloemrijke stroken en overhoeken zeer werden gewaardeerd door het publiek en dat vele insecten hier konden vertoeven. Daarnaast zullen vele vogels deze herfst en winter zich tegoed doen aan de vele zaden van de uitgebloeide bloemen. Ook komt bij agrariërs steeds meer besef en waardering, dat een bloemrijke rand ook bijdraagt aan het stimuleren van natuurlijke vijanden, die ongewenste plagen op het perceel in toom houden en hierdoor minder chemische bestrijding noodzakelijk is.

Dus winst voor eenieder en voor 2015 hopen we graag met agrariërs, overheden en particulieren weer randen in te zaaien en eenieder een bloemrijk jaar aan te bieden.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie