Skip to content

Burenconflict rondom Theaterboerderij Boeket

Redactie
5 september 2014 | 15:29

Advertentie

Theaterboerderij  NederweertTheaterboerderij Boeket in Nederweert moet zich voortaan aan de regels houden anders krijgt de eigenaar een dwangsom van € 1.000 per overtreding opgelegd door de gemeente.

De gemeente Nederweert heeft na klachten van de buurt een controle uitgevoerd en geconstateerd dat er niet altijd aan de voorschriften wordt voldaan. Eén voorstelling is niet gemeld en niet alle eindtijden zijn gehandhaaft. Ook zijn er niet voldoende parkeerplaatsen waardoor de straat vol staat met auto’s als er een drukbezochte voorstelling is. Hiermee heeft het theater de buurt tegen zich in het harnas gejaagd.

Theaterboerderij Boeket op vingers getikt

Oprichter van de theaterboerderij Jos Level  geeft aan dat hij vanaf nu volgens de letter van zijn vergunning zal handelen. “Regels zijn regels en ook ik moet me daar aan houden.” aldus Jos. “Ik vind het jammer dat er geen dialog is met de buurt. Niemand is op de uitnodiging van de gemeente afgekomen om samen met de burgemeester in gesprek te gaan met elkaar”. Het is volgens Jos wel opvallend dat de gemeente aangeeft alleen maar te handhaven als er klachten uit de buurt binnenkomen. “De gemeente heeft geen geld om overal handhavend op te treden maar heeft wel tijd en geld om een BOA op zondagmiddag beschikbaar te stellen die precies om vijf uur komt kijken of de voorstelling daadwerkelijk is afgelopen. Daar is dan wel geld voor” aldus Jos.

Volgens buurman Neer Bocken houdt de theaterboerderij zich nergens aan. “Er zijn maar 12 parkeerplaatsen en staat de rest van de auto’s op de straat.” Volgens hem worden er ook feesten georganiseerd die niet gemeld worden en soms doorgaan tot wel twee uur ‘s nachts. “We zijn niet tegen de theaterboerderij, maar dan wel zonder al te veel overlast. Jos lapt nu alle regels aan zijn laars.” aldus Neer.

Jos Levels is naast oprichter van de Theaterboerderij ook voorzitter van Stichting Leefbaar Buitengebied. Hij weet als geen ander dat ook hij zich aan de regels heeft te houden. Toen hij met het theater begon dacht hij dat een middagvoorstelling op zondag wel om 17:00 uur zou zijn afgelopen. Omdat de programmering is veranderd en de voorstellingen nu ook met een aansluitend diner worden gehouden, duurt het wat langer. “Als ik toen 20:00 uur in de vergunning had laten opnemen was er geen probleem geweest.” Op de vraag of het een persoonlijke kwestie is, geeft hij aan dat dat nooit zo zou mogen zijn maar hij sluit het ook niet uit. “Volgens mij is Nederweert een plattelandsgemeente waar in het buitengebied ruimte voor recreatie en toerisme mogelijk is. De theaterboerderij sluit hier perfect op aan. Ik wil niemand tot last zijn.” aldus Jos.

Dat Jos voorzitter is van de Stichting Buitengebied Nederweert heeft volgens Neer niets met dit conflict te maken. “In de buurt wonen geen boeren meer. Het zijn allemaal burgers die best een beetje overlast kunnen verdragen maar het moet niet tè gek worden.

Of er daadwerkelijk een dwangsom gaat komen, moet nog blijken. Als Levels zich aan de regels van de vergunning houdt, blijven deze uit. “Mocht het toch tot een dwangsom komen dan zal ik dit aanvechten”, aldus Jos.

Advertentie

10 Reacties

  1. De vorige reactie is wel erg cru en persoongericht! Het is leven en laten leven, ook in het buiten gebeid! De hoofdactiviteiten in het buiten gebeid zijn nog altijd agrarisch binnen de plattelands grenzen. Dat burgerbewoners hun panden recreatief uitbuiten is alleen maar een toegevoegde waarde voor de gehele gemeenschap van Nederweert! Jammer dat er geschillen ontstaan, dat weerhoudt enkel ambities en doelstellingen! Op een onbewoond eiland hoef je nergens last van de hebben! Dat Jos voorzitter is van leefbaar Nederweert is goed, zo kan hij de motto’s en ambities van alle bewoners in het buitengebied kracht bij zetten, agrarisch, recreatief en particulier, bovendien een goed evenwicht bewaken!

  2. De eerste reactie hebben we verwijderd.

  3. Ik vindt het vreemd dat er overal regels worden overtreden,niet worden gehandhaafd of er wordt gedoogd. (hondenpoep mest uitrijden “gewasbescherming” illegale storting van vuil drugs afval enz.)dat we ons druk maken om een paar auto.s en wat geluid. Voortdurend zijn er onnatuurlijke geluiden om ons heen op het platte land denk aan stalventilatoren vee laden voer afleveren spuiten van gewassen oogsten van gewassen enz.Er is nauwelijks of geen controle , waardoor volksgezondheid en dierenwelzijn in het gedrang komen.Over alle bovenstaande zaken maken wij ons minder druk omdat dit gemakkelijker is en in ons economisch belang. Ben blij dat er iemand is die initiatief neemt en iets anders aanbied.En we de slogan Samen Groots Samen Doen Handhaven.

  4. Jammer dat er zo weinig tolerantie is vanuit de buurt. Wanneer er even verderop voetbalwedstrijden worden georganiseerd en er aan twee kanten van de weg auto’s geparkeerd staan is er niemand die daar over klaagt. Ook niet als daar geluid overlast ontstaat. Waarom er tegen zo een ontzettend mooi inactief als door Jos georganiseerd wordt zoveel kritiek komt is voor mij persoonlijk onbegrijpelijk. Jammer dat buren niet iets toleranter zijn naar elkaar toe.

  5. Ik zal niet ingaan op de andere reacties die eigenlijk alleen maar gestoeld zijn op emotie (voor vriendje Jos) en niet op feiten.
    Eigenlijk is het heel simpel, “Wie kaatst moet de bal verwachten”. Dus ook Jos Levels komt na 3 jaar bezorgen van overlast eindelijk aan de beurt.

  6. Als nabije buren van Theater Boerderij Boeket kan ik niet anders zeggen dat wij nooit overlast hebben. We zijn in het buitengebied niet gewend dat er n auto staat of dat we buren horen, maar dat is iets heel anders dan overlast. Ik kan dit bijzondere initiatief alleen maar omarmen!

  7. Ga zo door Jos en Riek.

    Fijn dat jullie zo veel mensen de kans geven om op jullie sfeervolle boerderij te kunnen genieten. Ook zoals gisteravond. In een woord: geweldig! Goed georganiseerd. Laat die enkele zeurpieten in de buurt maar lullen. Deze moeten wellicht eens zelf in de spiegel kijken en aan enkele jaren terug denken, toen ze zelf nog agrariër waren. Hebben zij nooit overlast veroorzaakt (stank, ongedierte)?

  8. Maar Neer toch,
    Maar 12 parkeerplaatsen?? Je kunt toch verder dan 12 …………

  9. Het valt me wel op, dat de gemeente wel tijd en geld heeft om daar een BOA heen te sturen, notabene op zondag om 17 uur, terwijl er in Nederweert meerdere inwoners zijn die klagen over geluids- en parkeeroverlast en zij worden constant van het kastje naar de muur gestuurd, onnodig aan het lijntje gehouden of afgescheept met een smoes of onbeschoft antwoord..
    Gaat het hier wellicht over belangenverstrengeling? Is het een “toevallige” actie?
    Wel is het vrij duidelijk dat er hier met 2 maten wordt gemeten…..

  10. Ja, zo werkt dat in onze gemeente. Jij bent zeker niet de enige die deze ervaring heeft. Je krijgt soms na 3 weken een reactie op een melding! Je zou knap tot de conclusie komen dat, met twee maten meten binnen onze gemeente een normaal verschijnsel is. Gemeente roept zelf steeds dat alles zo “transparant “is.
    Raar dat steeds meer mensen geen belangstelling hebben voor de politiek en voor wat er binnen de gemeente gebeurt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie