Skip to content

Start van KERNgezond in Nederweert

Redactie
1 september 2014 | 12:13

Advertentie

Kerngezond Nederweert logoDonderdag 11 september start het project KERNgezond in Nederweert op het Raadhuisplein voor het gemeente huis. 136 kinderen uit de groepen 6 van de basisscholen uit de gemeente Nederweert gaan dit schooljaar aan de slag met het project KERNgezond. Een nieuw concept gericht op gezondheid in de breedste zin van het woord. Van sportstimulering tot gezonde voeding en normen en waarden, het gezonde gedrag binnen de maatschappij.

Op 12 juli heeft Maurice Graef van Sportcompagnie samen met centrummanager Gerrit Timmerman de eerste certificaten voor het project KERNgezond uitgedeeld aan diverse ondernemers uit Nederweert die meedoen aan het project. Bij IJsalon Florence kun je een IJsje KERNgezond krijgen en bij Guulke eten en drinken, Eetcafe De Kleine Winst, Restaurant Bi-j Siem en kaasshop Vurrukkulluk een Broodje KERNgezond. Ook Nederweert24 heeft vorig jaar tijdens de 24 uurs DJ marathon bij Cafeé De Kleine Winst een bijdragen geleverd aan het project.

Programma 11 september

  • 08.45 – 09.00 uur Aankomst deelnemende leerlingen De Bongerd, De Kerneel, De Klimop, Budschop, De Tweesprong en de Zonnehof
  • 09.00 uur Opening KERNgezond door burgemeester of wethouder samen met Gerrit Timmerman ( Centrummanagement Nederweert ) Stan Heerschap ( sponsor ontbijt ) en Maurice Graef
  • 09.15 uur Warming-up op muziek/ professionele begeleiding
  • 09.30 uur Ontbijten met topsporters Daan Versleeuwen ( landskampioen in handbal met Targos Bevo, Aron Gielen voetballer ex VVV en nu Patro Maasmechelen en Karin Mennen, volleybalster van het succesvolle Peelpush.
  • 10.30 uur Op fiets terug naar school

Na de opening zullen de kinderen op het plein voor het gemeentehuis beginnen met een warming-up op muziek onder professionele begeleiding. 
Na deze inspanning gaan de kinderen aan tafel voor een gezond ontbijt en zullen zij van de topsporters uitleg krijgen over hoe belangrijk een gezond ontbijt voor een topsporter is. Ondertussen kunnen ouders informatie ontvangen over het belang van een gezonde leefstijl en over het verdere programma van KERNgezond.

KERNgezond is opgezet omdat er een ontwikkeling in Nederland gaande is dat kinderen steeds minder bewegen, een ongezonder eetpatroon hanteren en normen en waarden vervagen. Het programma is uniek door de aanwezigheid van topsporters als aansprekende voorbeelden voor onze jeugd en door de lokale benadering.

KERNgezond is een initiatief van Sport-Company/VELD7 in nauwe samenwerking met gemeente Nederweert, Centrummanagement Nederweert en alle basisscholen in de gemeente Nederweert. Ondersteund door partners uit het Nederweertse bedrijfsleven en in samenwerking met de lokale sportverenigingen en sociaal belanghebbenden zoals de GGD.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie