Skip to content

Wel HBO niveau, geen HBO diploma

Glendi
27 augustus 2014 | 11:02

Advertentie

Loopbaanadvies Je hebt geen HBO diploma, maar door werkervaring zit je wel op dat niveau. Hoe toon je dat aan op je cv? Voordat ik verder ga wil ik even de “selecteur” toespreken. Er zijn ontzettend veel mensen die geen HBO diploma hebben, maar door werkervaring wel degelijk aan dit niveau voldoen. Je zou het kunnen zien als geleerd in de praktijk, zonder dat je er een diploma voor krijgt.  “Beste selecteur” onthoud uw organisatie deze geweldige kandidaten niet.

Hoe laat ik mijn HBO niveau zien in mijn cv?

Een diploma dat je niet behaald hebt of een studie die je niet hebt gevolgd, kun je niet vermelden op je cv. Wel kun je in het stukje werkervaring duidelijk in je taakomschrijving laten zien dat het werk dat je verricht(te) voldoet aan een HBO niveau. De zwaarte van de functie zegt iets over jouw capaciteiten, kennis en verantwoordelijkheid.

Mocht je toch op papier willen aantonen dat je een HBO niveau hebt, dan zou je een evc-procedure kunnen starten.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie