Skip to content

Bomen Braosheuf worden uitgedund

Redactie
27 augustus 2014 | 10:11

Advertentie

Bomen BraosheufEen plan uit 2010 om de bomenrij aan de Braosheuf te dunnen wordt alsnog uitgevoerd. Naar aanleiding van een brief van aanwonenden aan de raad en informatie over de gezondheid en onderhoudstoestand van de bomen is de situatie in de raadsvergadering van 8 juli besproken. De inzichten van verschillende groeperingen verschillen nog al. De ene partij is voor een mooie “bomen laan” terwijl direct aanwonenden veel overlast hebben van bladeren en inperking van het zonlicht.

Bomen Braosheuf

In 2010 lag er al een plan om de bomenrij aan de Braosheuf te dunnen. Daarmee zouden de groeimogelijkheden van de overige eiken worden verbeterd en de overlast door dood hout worden tegengegaan. Tevens zou een stukje overlast voor direct aanwonenden verminderen. Een aantal buurtbewoners en de Bomenstichting regio Weert vonden dit geen goed plan. Zij waren van mening dat de bomen op de Groene Kaart thuishoorden en dat de bomen een beschermde status moesten krijgen.

Op 8 juli is de situatie rond de bomen opnieuw in de gemeenteraad behandeld. De raad en het college kwamen tot het oordeel dat alsnog dunnen (het “om en om” verwijderen van een boom) de beste oplossing is. Door vooral de kleine bomen te rooien die in de verdrukking staan krijgen de overblijvende eiken meer ruimte om door te groeien. De bomenrij als lijnelement blijft daarmee behouden en het aanzicht van de Braosheuf verandert niet. Zeker als de overblijvende bomen kunnen doorgroeien.

Op basis van het besluit van de raad en het college is er een overleg geweest met Stichting Groen Weert en een vertegenwoordiger van de omwonenden die aanvankelijk tegen het dunnen waren Het gesprek verliep in goede sfeer. De partijen gaven aan geen voorstander zijn van het dunnen van de bomenrij. Er is echter begrip voor het besluit. De bomen worden in week 35 gerooid. Van de in totaal 25 bomen worden 11 bomen gerooid.Herplant

Het college en de raad hebben echter afgesproken om te kijken of er in de omgeving nieuwe bomen aangeplant kunnen worden. Er is een aantal ontwikkelingen in de omgeving die de mogelijkheid bieden om nieuwe bomen aan te planten. Zodra bekend is waar nieuwe bomen worden geplant houden we u daar van op de hoogte.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie