Skip to content

Alphega apotheek Nederweert

Redactie
22 augustus 2014 | 16:00

Advertentie

Alphega apotheek NederweertApotheek Nederweert viert op 1 september haar 40-jarig bestaan en ondergaat tevens een naamsverandering van Kring-apotheek naar Alphega apotheek. Jack Naus Sr. vertelt: “Veertig jaar geleden, in 1973, kocht ik in Nederweert drie apotheekhoudende huisartsen uit en begon mijn apotheek in Nederweert. Mijn vrouw en ik zijn hier toen ook gaan wonen. Het contact met de huisartsen in de omgeving is altijd goed gebleven en ook nu er andere huisartsen zitten dan toen, nog steeds.

Alphega apotheek Nederweert

Het begin
Tijdens zijn studie Farmacie had Naus Sr. al een ziekenhuisapotheek gerund, dus hij had al wat ervaring opgedaan. “Ik begon mijn apotheek in een noodgebouw aan de Mgr. Kreyelmansstraat. In ’78 verhuisden we naar ons huidige pand aan de Kerkstraat. We begonnen met vier assistentes, waarvan ik er twee had overgenomen van de apotheekhoudende huisartsen.”

> Er kan tenslotte maar één kapitein op het schip zijn!

Mijn echtgenote deed de administratie en doet dat nu nog steeds met halve dagen. Zelf ben ik nog een paar uur per dag in de apotheek te vinden. Er kan tenslotte maar één kapitein op het schip zijn!” Jack Jr. voegt stralend toe: ”Zo heeft hij meer tijd om opa te zijn voor mijn pasgeboren dochter Jackie.“

Ontwikkeling
Naus Sr. heeft veel ontwikkelingen meegemaakt als apotheker: “Vroeger deden wij nog veel magistrale bereidingen zelf. Helaas loont zich dat steeds minder en besteden we meer uit. Ik heb de invoer van de typmachine meegemaakt en de eerste getypte etiketten. Die automatisering was ook voor de assistentes een gewenningsproces. In 1980 schafte ik mijn eerste softwarepakket aan en ging ook de receptverwerking geautomatiseerd.”
“Ook deden wij vroeger zelf continu dienst en was je 24 uur per dag met de apotheek bezig. De gezamenlijke dienstapotheek die sinds 2011 bestaat, zorgt dat je toch wat meer afstand kunt nemen.”

Overname
In 2006 nam zoonlief het roer over. Jack Jr: “Ik heb na mijn studie twee jaar in een apotheek gewerkt en mijn registratiefase doorlopen. Daarna heb ik pas de overstap naar apotheek Nederweert gemaakt. Ik had interesse in biologie, natuurkunde en scheikunde en kon tropische bosbouwdeskundige worden, tandarts of apotheker. De keuze voor een beroep als apotheker had ik zo gemaakt!”

> De keuze voor een beroep als apotheker had ik zo gemaakt!

In Eindhoven werkte Jr. in een meer stadse omgeving met een andere bevolkingssamenstelling. “Daar was het anoniemer werken dan hier. Hier word ik ook op straat wel eens aangesproken over iemands persoonlijke medicatie. Dat hoort er nu eenmaal bij en daar leer je mee omgaan.”
Vader en zoon worden het altijd met elkaar eens. Jack jr.: “Ik had in het begin wat te enthousiaste plannen en dan remde mijn vader me af. Zo kwamen we steeds op de gulden middenweg uit.”

Rol apotheker
Naus Sr.: “Vroeger had de apotheker meer aanzien dan nu, maar ook nu weten patiënten je te vinden als geneesmiddelenspecialist. Onze cliënten zijn ook niet veel veranderd en blijven ons trouw. Evenals ons personeel, dat hier allemaal naar onze en hun tevredenheid werkt. Ook hebben we contact met thuiszorg en ziekenhuizen in de omgeving. Met de huisartsen bespreken we vooral nog de ‘complexere gevallen’, omdat huisartsen door de digitalisering al veel basisinformatie zelf voorhanden hebben.”

> Onze assistente staan dichtbij de patiënt

Naus Jr. vult aan: “Onze assistenten staan dichtbij de patiënt, geven uitleg en advies en begeleiden het gebruik van medicijnen. We hebben een enthousiast en gezellig team, dat veel voor elkaar over heeft. Dienstverlening naar de patiënten staat bij ons voorop. We willen benaderbaar zijn voor onze patiënten. Niemand kan de patiënt zo goed begeleiden bij medicatiegebruik als de apotheker. Daarom zal de apotheker nooit verdwijnen.”

Alphega apotheek
Eind jaren ’90 werd apotheek Nederweert Kring-apotheek. Naus Sr: “We waren al jaren klant van de achterliggende groothandel en door aan te sluiten bij de formule, konden we ook daar de voordelen van meepikken.“

> De apotheek zal nooit verdwijnen, Niemand kan de patiënt zo goed begeleiden bij medicatiegebruik als de apotheker.

Nu alle Kring-apotheken in Nederland overgaan naar Alphega apotheek, gaat apotheek Nederweert daarin mee. Vanaf heden zijn zij herkenbaar als Alphega apotheek Nederweert en de eerste ervaringen zijn positief. Met de slogan ‘Jouw gezondheid is onze zorg’ laat Alphega apotheek zien dat de zorg voor de cliënt verder gaat dan enkel het verstrekken van medicijnen. Alphega apotheek biedt oplossingen, die zich juist richten op preventie en denkt daarbij mee met de
cliënt. Bezoekers kunnen uiteraard blijven rekenen op de vertrouwde service van het apotheekteam van Alphega apotheek Nederweert.

Openingstijden
Alphega apotheek Nederweert is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie