Skip to content

Vernieuwde opstelling Kermis Nederweert

Glendi
21 augustus 2014 | 20:23

Advertentie

Kermis NederweertVan vrijdag 29 augustus t/m dinsdag 2 september staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Het volksfeest wordt op vrijdag 29 augustus ingeluid met de opening van de Kerkstraat, de onthulling van de historische waterput en een knallend vuurwerk.

41 attracties voor jong en oud

Tijdens de kermisdagen staan maar liefst 41 attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Vijfsprong, de Ospelseweg, het Rochusplein, het Raadhuisplein en de Geenestraat. In overleg met de kermisexploitanten en het Centrummanagement wordt de opstelling van de kermis dit jaar op enkele punten aangepast om meer verbinding te creëren tussen de kermisterreinen. Na de kermis wordt de aangepaste opstelling geëvalueerd.

Waar staan welke attracties:
De Vijfsprong Ospelseweg en op het Rochusplein: Time Trip, Pony rijden, Ladderspel, Friet/hamburger, Booster, Cake Walk, Disco Dancer, Poffertjessalon, Suikerspin/popcorn/noten, Gebak, Snoep, Tekenstudio, Aquablasta, Big One, Lucky Duck, Trampoline en Kinder Fun.

Raadhuisplein en Geenestraat: Autoscooter/botsauto’s, Rupsbaan, Pusher, Polyp, Babyflug, Rolbalspel, Kanalenspel, Kamelenrace, Glazen doolhof, Breakdance, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek, Draaimolen, Convoi, Grijpkranen,, Rock-It, Suikerspin/popcorn/noten, Snoep, Gebak, Delicious food/American Hamburger, Visverkoop, Spaanse Churros en IJssalon.

Vrijdag 29 augustus – Opening Kerkstraat en waterput
Het kermisprogramma start met de officiële opening van de Kerkstraat, het Lambertushof en de onthulling van de historische waterput. Voor kinderen is er bij het Lambertushof een gratis ijsje en een ballonenwedstrijd. De opening gaat met de nodige verassingen en spektakel gepaard. Aanvang 19.00 uur. Na de onthulling van de put barst de kermis los. Horecaondernemers op de pleinen (Lambertushof, Horecaplein en Vijfsprong Budschop) zorgen voor live-muziek. Rond 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow in het park van Budschop. Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.

Zaterdag 30 augustus – Opening kermis
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond is geopend, vindt zaterdag om 13.45 uur de officiële opening plaats bij de autoscooters op het Raadhuisplein. Van 14.00 uur tot 14.15 uur draaien diverse attracties gratis. Er is een loting van VIP-kaarten voor de kinderen. Deze VIP-kaarten zitten in de bonnenboekjes die op de scholen worden uitgedeeld. De bonnen kunnen t/m vrijdag 29 augustus tot 17.00 uur worden ingeleverd in een bus bij het gemeentehuis. Van 14.00 uur tot 14.15 uur draaien diverse attracties gratis.

Zondag 31 augustus – Familiedag
Zondag is traditioneel de familiedag. Slenteren langs de attracties en een rondje maken, een hapje eten en een gokje wagen. Kortom, beleef de gezelligheid en het kermisgevoel.

Maandag 1 september- Kermisloterijen en tovertrucs
Dit jaar zijn er twee kermisloterijen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Kamelenrace en worden verzorgd door Clown Desalles. Om 18.30 uur is de kinderloterij met als hoofdprijs een tablet. Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij, met als hoofdprijs een reischeque, bekendgemaakt. Er zijn ook een flatscreen TV en een tablet te winnen. Tussen de prijsuitreiking vertoont Clow Dealles zijn kunsten en tovertrucs.

Dinsdag 2 september- GTST-acteur
In navolging van de kermis vorig jaar en dit jaar in Ospel brengt een favoriete GTST-ster een bezoek aan de kermis in Nederweert. De komst van de bekende Nederlander blijkt een succes te zijn. Wil je graag zijn of haar handtekening of met hem op haar op de foto? Kom dan kermisdinsdag om 20.00 uur naar het kermisterrein op het Raadhuisplein.

Kortingsbonnenboekje
Voor de kermis worden op de scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Nederweert kortingsbonnenboekjes uitgedeeld. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties, het lot voor de VIP-kaart tijdens de opening op zaterdag om 13.45 uur en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.30 uur.

Openingstijden kermis

  • Vrijdag: 19.30 – 24.00 uur
  • zaterdag: 14.00 – 24.00 uur
  • zondag: 14.00 – 24.00 uur
  • maandag: 14.00 – 24.00 uur
  • dinsdag: 14.00 – 24.00 uur

Horeca en eetzaken
Tijdens de kermisdagen (van vrijdag op zaterdag, van zaterdag op zondag, van zondag op maandag, van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag) mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn.

Parkeren is gratis
Er is voldoende gratis parkeerplaats in de omgeving van de kermisterreinen. Bezoekers volgen de P-borden. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingroutes.

Verkeer
Het Raadhuisplein, de Geenestraat, tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat, tussen de Brugstraat en de Burg. Hobusstraat (ter hoogte van Poell Behang- en Verfhuis), de Brugstraat van de Geenestraat tot aan de St. Lambertusstraat, de St. Rochusstraat, tussen Brug 15 en de Hulsenweg, en de Ospelseweg, tussen de St. Rochusstraat en de Beatrixstraat en het Rochusplein zijn afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

De gemeente, de kermisexploitanten, de horecaondernemers en het Centrummanagement wensen iedereen heel veel plezier met de kermis 2014. Maak er een geweldig feest van. Nederweert, samen groots, samen doen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie