Skip to content

Nederweert aantrekkelijk aanleg plaats in De Willemsroute

Redactie
15 augustus 2014 | 11:42

Advertentie

De Willemsroute NederweertHet vaarseizoen 2014 is in volle gang. De Willemsroute (Zuid- Willemsvaart) wordt goed bevaren door recreatievaarders, zo laat Rijkswaterstaat weten. Zo goed zelfs, dat er ongeveer 330% méér recreatievaarders zijn dan voor de start van het project ‘het aantrekkelijke alternatief’ in 2010. Dit is een project van Rijkswaterstaat om de Willemsroute te promoten onder recreatievaarders als alternatief voor het drukke Julianakanaal.

Aantrekkelijke Willemsroute

Digitale vaarkaart en Willemsroute app
Recreatievaarders kunnen via www.dewillemsroute.eu/vaarweginformatie de vaarkaart downloaden. Ook is alle vaarweginformatie te vinden in de Willemsroute app. Deze app is te downloaden via de App Store voor IOS en via Google Play Store voor Android.

De Willemsroute
De Willemsroute is het verleidelijke alternatief om van Roermond of Den Bosch naar Maastricht en vice versa te varen. Een prachtige route voor de recreatievaarder die meer wil dan alleen van A naar B varen. Een goed begaanbare en mooie vaarweg, die leidt langs vele aantrekkelijke plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg. Plaatsen zoals Nederweert.

Nederweert is prima te voet te bezichtigen. Bij de kerk aan de Kerkstraat in Nederweert beginnen twee goed bewegwijzerde ANWB-wandelroutes. Ook voor fietsliefhebbers is het de plaats bij uitstek. Nederweert is aangesloten op het Limburgse fietsknooppuntennetwerk. Nationaal park De Groote Peel in het nabijgelegen Ospeldijk is prachtig te voet én per fiets te bewonderen vanuit de diverse aanlegplaatsen in Nederweert. Ook Openluchtmuseum Eynderhoof is een prachtige plek om aan te doen via De Willemsroute.

Kijk voor meer informatie op www.dewillemsroute.eu.

Advertentie

1 Reactie

  1. En nu nog een mooie camperplaats.
    Zet Nederweert eens op de kaart!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie