Skip to content

Het aftellen is begonnen…

Glendi
15 augustus 2014 | 13:24

Advertentie

Elit off-road opstacle runningNog een paar dagen dan start de tweede editie van Elite Off-Road Challenge in de Weerter- en Budelerbergen (Kuikenvensdijk). Ruim 500 deelnemers verschijnen op zondag 17 augustus aan de start van deze obstakelloop.

ruim 500 deelnemers

Vanuit het hele land hebben topatleten en recreanten zich ingeschreven. Ook een groep Belgen en Duitsers zal aan de start verschijnen. Zo wordt dit mooie stukje natuurgebied én militair oefenterrein op de grens van Limburg en Brabant extra op de kaart gezet.

Vanaf 8 uur ’s ochtends worden de deelnemers verwacht. Om 09.45 uur verzorgt Enjoy Fitness uit Maarheeze een gezamenlijke warming-up op de muziek van de eigen EORC Elite rap. Om 10.00 uur geeft triatleet Maaike Caelers, de ambassadeur van EORC, het startschot voor de elite-groep, die in snel tempo een hindernisparcours van 16 kilometer moet overmeesteren. Na deze groep starten om de 2 à 3 minuten blokken van circa 20 deelnemers voor hetzelfde parcours of een lichtere versie van 8 kilometer. De winnaar uit de eerste groep mag zich Elite Off-Road Champion 2014 noemen, waarvoor de prijsuitreiking rond 12 uur wordt verwacht. Afhankelijk van het looptempo volgt na enige tijd de prijsuitreiking voor de andere deelnemers en teams.

Toeschouwers kunnen het evenement gratis bezoeken en krijgen ter plaatse een flyer met een plattegrond met twee wandelroutes waarlangs een groot aantal hindernissen te zien is. Voor de inwendige mens is er een horecaplein ingericht door Let’s Cook uit Budel, zodat iedereen voor een hapje en een drankje aan zijn trekken komt. Het evenement zou niet georganiseerd kunnen worden zonder de hulp van ruim 80 vrijwilligers, die voor de op- en afbouw van het parcours zorgen en de hele dag in de weer zijn om de race soepel te laten verlopen.

Uit inschrijvingen en sponsoring is een bedrag opgehaald dat, na aftrek van gemaakte kosten voor bijvoorbeeld hindernissen, vergunningen en voorzieningen bij het terrein, ten goede komt aan een goed doel dat door Lions Club Weert en Lions Club Weert Graafschap Horne wordt gefaciliteerd.

Oproep aan alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers:

Respecteer het terrein waarin het evenement zich afspeelt!

Het gebied maakt onderdeel uit van Natura 2000, een netwerk van beschermde natuurgebieden in de Europese Unie en gebruik ervan is aan regels gebonden. Volg de instructies van de terreinmarshalls en breng geen schade toe aan natuur en milieu. Geniet van een mooi evenement in een mooie omgeving!

Advertentie

1 Reactie

  1. Vreemde foto bij dit bericht!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie