Skip to content

Challenge spelers 1e team Maxxcom BSW

Redactie
31 juli 2014 | 11:47

Advertentie

Harold 6De Elite Off-Road Challenge krijgt er weer een nieuwe dimensie bij: een aantal spelers van het eerste team van Maxxcom BSW gaat de strijd aan met de elementen én honderden andere runners. De basketballers Sjors Besseling, Joost Padberg en Kenneth van Kempen, aangevuld met een broer van Sjors, gaan strijden onder de naam Super Heroes In Training. Oud-speler Mitchel Kouwijzer sluit zich ook bij de groep aan.

Sjors Besseling vertelt dat ze al vaker gekeken hebben om mee te doen aan een obstacle run. Maar veel runs vallen af, omdat ze in het actieve basketbal seizoen vallen. Nu ze in de aanloop zijn naar het nieuwe seizoen is er wel een mogelijkheid om mee te doen en te ervaren wat het inhoudt. Sjors: “En dan lees je dat op 17 augustus a.s. Elite Off-Road Challenge wordt georganiseerd in de Weerter- en Budelerbergen. Het is zo lekker dicht bij huis! Wij zijn allemaal aan het hardlopen om aan onze  conditie te werken en dan past zoiets heel goed in het trainingsschema. Het is leuk om met een team deel te nemen. Je stimuleert elkaar en het is meer dan alleen maar rennen. Je moet obstakels overwinnen, fysiek en mentaal zien te overleven. Maar ook de voorpret en het plezier tijdens de run is belangrijk voor de teamspirit, dat werkt ook later door in de competitie.”

Goede voorbereiding op nieuwe seizoen

Het is Sjors opgevallen dat het inschrijfbedrag laag is in vergelijking tot andere obstacle runs. Meestal zijn het commercieel opgezette evenementen, maar Elite Off-Road Challenge dient het goede doel. Lions Club Weert en Lions Club Weert Graafschap Horne zullen het geld, dat overblijft na aftrek van alle kosten, besteden aan goede doelen in de regio, waarbij het accent ligt op projecten voor ouderen. Het is volgens Sjors een mooi gegeven dat door in beweging te komen ouderen geholpen kunnen worden.

En nog een laatste oproep van de aanvoerder van Maxxcom BSW: “Wij zien het als een heel goede voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie basketbal. Dit zou eigenlijk elk team moeten doen, zowel topsporters maar zeker ook teams uit de amateur- en breedtesport. En natuurlijk ook de individuele sporter. Ik roep graag iedereen op om mee te doen en met ons, Super Heroes In Training, de challenge aan te gaan!”

Inschrijven kan nog tot 8 augustus a.s. Meer informatie over Elite Off-Road Challenge staat op www.eorc.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie