Skip to content

Vrijwilliger Frans Heijnen neemt afscheid van Vluchtelingenwerk

Redactie
29 juli 2014 | 10:48

Advertentie

Frans Heijnen_jpgOngeveer tien jaar was hij actief binnen de Stichting Vluchtelingenwerk Nederweert, waarvan zes jaar als voorzitter: Frans Heijnen (69 jaar) uit Nederweert. Heijnen wil het rustiger aan gaan doen. Op dinsdag 22 juli werd hij door burgemeester Henk Evers bedankt voor zijn inzet tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis.

In 2004 nam Frans Heijnen het voorzitterschap van Stichting Vluchtelingenwerk over van Jan Schuurmans. Op het bestuurlijke vlak was Heijnen nauw betrokken bij de overgang naar de nieuwe Wet inburgering. Maar ook op het menselijke vlak was hij altijd erg actief. Heijnen organiseerde uitstapjes voor de vluchtelingen naar De Efteling en Openluchtmuseum Eynderhoof en wandelingen in en rond Nederweert.

Frans Heijnen stopt na 10 jaar

Frans Heijnen vond het leren van de Nederlandse taal erg belangrijk. Zo was zijn inzet binnen het taalmaatjes-project van groot belang. Hij ondersteunde vluchtelingen in hun eigen kracht en probeerde steeds hun kwaliteiten te benadrukken. Zijn positieve benadering is zeer gewaardeerd. In 2011 stopte de heer Heijnen als voorzitter en ging hij verder als vrijwilliger. Nu kiest hij er voor om samen met zijn vrouw meer van de vrije tijd te genieten en te gaan reizen.

Tijdens een laatste bijeenkomst als vrijwilliger van de stichting Vluchtelingenwerk bedankte burgemeester Evers de heer Heijnen voor zijn inzet. “Het is mooi als iemand zich inzet voor kwetsbare mensen als vluchtelingen en ze vervolgens vanuit hun eigen kracht weet te motiveren en te stimuleren.”

Foto: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie