Skip to content

Drijf-in bioscoop bij opening Werthaboulevard

Redactie
27 juli 2014 | 10:48

Advertentie

2014.125e Werthaboulevard foto InesVanMegenWeert gaat zaterdag 23 augustus het Bassin en de Werthaboulevard op bijzondere wijze openen.  Er komt een Drijf-in bioscoop aan de oever van het kanaal (zijde Suffolkweg). Daar wordt op groot scherm de muzikale film Blues Brothers vertoond. Via de grote trappen en op het terras van de Werthaboulevard is de film te bekijken. Verder is er live-muziek, wordt er een plaquette onthuld en wordt het kanon teruggeplaatst dat één van de oude stadspoorten markeert. Bootjes zijn welkom om deze happening vanaf het water mee te maken. Het aantal ligplaatsen is beperkt. Daarom wordt aangeraden er vroeg bij te zijn of aan te meren in de passantenhaven en dan vanaf het terras te kijken.

Prachtige entree van Weert aan het water

Om 18.00 uur trapt de Weerter pop-rock coverband Guarantee de avond af. Om 19.00 uur vindt de officiële openingshandeling plaats. Daarna zal de band weer spelen. De film start rond 21.00 uur, in het donker heb je immers het beste beeld. De Reddingsbrigade Weert is aanwezig om een oogje in het zeil te houden bij dit evenement aan het water. Het evenement is gratis toegankelijk.

Het Bassin aan de Zuid-Willemsvaart heeft de afgelopen jaren een geweldige verandering ondergaan. De skyline van Weert is veranderd door de bouw van appartementencomplex De Hameij, zalencomplex Poort van Limburg en woontoren Ceres. De stad heeft hiermee opnieuw de stap gezet naar het water. Het openbaar gebied langs de Zuid-Willemsvaart wordt getransformeerd in een mooie boulevard voor wandelaars en fietsers. Het Bassin en de omgeving van de passantenhaven worden heringericht om een betere aansluiting te maken op de Werthaboulevard. O.a. de kademuren zijn verlaagd om de toegankelijkheid te verbeteren.

Foto: Ines van Megen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie