Skip to content

Goud voor Nederlandse robotvoetbalteam in Brazilië

Redactie
25 juli 2014 | 10:06

Advertentie

Robo Cup 2014Het team Tech United (http://www.techunited.nl/) van de Technische Universiteit Eindhoven is donderdagavond Wereldkampioen robotvoetbal geworden op de RoboCup 2014 in het Braziliaanse João Pessoa. In de zeer spannende finale werd het Chinese team Water met 3-2 verslagen. Zo werd de teleurstelling van het WK mensenvoetbal ondanks de droevige stemming van de afgelopen week omgezet in een hoogtepunt.

De robots, die twee jaar geleden na het behalen van het wereldkampioenschap in Mexico-Stad al een keer feestelijk onthaald werden in Nederweert, moesten vorig jaar bij de WK in Nederland genoegen nemen met een tweede plaats.

Nederweertenaar Yanick Douven lid van kampioensteam

De finalewedstrijd werd vanuit Brazilië live uitgezonden via Youtube. In de pauze na de eerste helft werd de van Nederweert afkomstige teamdeelnemer Yanick Douven uitgebreid geïnterviewed door de verslaggever.

Het Chinese team Water  begon sterk aan de wedstrijd en loste enkele gevaarlijke schoten op doel, deze werden echter allemaal gekeerd door Tech United keeper “Hans van Sleutelen”. De eerste kans voor Tech United was wel meteen raak. Na een goede combinatie schoot een Eindhovense voetbalrobot diagonaal binnen. Enkele minuten later wist Tech United zelfs op een 2-0 voorsprong te komen na weer een goed combinatie. In het vervolg van de wedstrijd kreeg het Chinese Water nog enkele goede kansen, maar telkens stond de Nederlandse robotkeeper in de weg.

Ook in de tweede helft begon Water sterk en schoot het een aantal keer op het doel van Tech United. Net nadat iedereen dacht dat “Hans van Sleutelen”, die langzaam uitgroeide tot man of the match, niet te passeren was in de finale, wist Water 8 minuten voor tijd toch een gaatje te vinden, 2-1. De voetbalrobots van Tech United raakten hier echter niet van slag en scoorden direct na de aftrap zelfs de 3-1! In de laatste 7 minuten schoot Water nog enkele malen op doel, maar wist nog slechts één bal achter “Hans van Sleutelen” te krijgen. Eindstand 3-2 voor Tech United!

De teamleden van de Technische Universiteit Eindhoven:

Alfons Bruekers / website Tech United

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie