Skip to content

De Mijl van Mares is “Fietsen, Fun & Feesten”!

Redactie
20 juli 2014 | 14:29

Advertentie

Mijl van MaresTienduizenden mensen herinneren zich vast nog de Mijl van Mares (profwielerronde in Maarheeze). Het mooie weer, de renners en het amusement trokken de laatste jaren vele mensen in augustus, op de 2e vrijdag ná de Tour, naar Maarheeze toe. Bij ‘De Mijl’ wordt dan flink uitgepakt. Daar borduren ze dit jaar vanzelfsprekend graag op voort. Met wielrenners, live muziek, een feestplein voor de kinderen en een ATB-tocht voor de liefhebbers! Natuurlijk is alles bij deze Mijl weer GRATIS te zien en te horen, op vrijdag 8 augustus.

Maar het draait vanzelfsprekend vooral om het fietsen. De basisschooljeugd bijt  tussen 14:00 – 14:30 uur de spits af met de Rabo Dikke Banden Race. Op hun gewone huis-tuin-en-keukenfietsen strijden ze met elkaar om te kijken wie er dit jaar de rapste is. En na de succesvolle eerste editie in 2013 komen ook dit jaar de ATB-ers weer aan hun trekken. Op het programma staan namelijk ook weer de ATB tocht van 15 mijl (24 km) en 30 mijl (48 km). Start vanaf 14:30 tot 16:00 uur vanaf de St. Jozefschool (hoek Stationsstraat / Sterkselseweg ) met een gezamenlijke start vanaf het parcours, direct na de Rabo Dikke Banden Race om 14:30 uur. Na een rondje over het parcours vervolgen zij hun weg dwars door de mooie bossen van Maarheeze en maken ze plaats voor de heren Elite /Beloften die om 14:45 uur starten voor hun 80 af te leggen kilometers. Ook zij moeten daarna snel plaats maken, want in het volle wielerprogramma worden om 17:00 uur de Elite –Vrouwen / Vrouwen B weggeschoten voor hun 60 kilometers.

Mijl van Mares is meer dan alleen fietsen

Aan deze twee (laatstgenoemde) wedstrijden, beiden onderdeel van het Baby-Dump Kempenpers Klassement, doen jaarlijks vele regionale toppers mee. Aangezien de wedstrijden bij één van de laatste uit de cyclus van 2014 behoren, verwachten we een mooi deelnemersveld én een spannende ontknoping. Hierna wordt het programma ‘onderbroken door een reclameblok’. Niet zoiets irritants als op TV, maar een plezierige onderbreking, waar jong en oud naar uitkijkt. Zo rond de klok van 19.00 uur betreedt c.q. berijdt de steeds kleurrijkere reclamekaravaan het parcours. Een aantal sponsoren van de Mijl van Mares presenteren zich dan aan het aanwezige publiek.

Vervolgens is het de hoogste tijd voor de professionals. Om 19.45 uur worden de vedetten van dit jaar (o.a. uit de Tour de France en de Giro d ‘Italia) aan het publiek voorgesteld en gehuldigd. En vervolgens, rond 20.00 uur, bestijgen de topcoureurs uit binnen- en buitenland, hun gestroomlijnde ‘stalen ros’. Momenteel zijn we al in onderhandeling met bekende namen, zoals Limburger Tom Dumoulin, Bram Tankink, Nederlands Kampioen Sebastian Langeveld en de Belg Johan van Summeren.De komende periode willen we hier nog enkele aansprekende namen aan toevoegen. Zij strijden met de andere professionals om uiteindelijk, na 90 km, te beslissen wie deze (53e) editie van de Mijl van Mares op zijn naam mag schrijven. Naar verwachting is rond de klok van kwart over tien de winnaar bekend.

Natuurlijk is het ook dit jaar weer mogelijk, dat de organisatie op het laatste moment nog een andere ‘verrassing’ uit zijn hoge hoed tovert. Een spraakmakende renner of een spectaculaire extra activiteit. Al deze laatste nieuwtjes plaatsen zij op hun website. Om jezelf ook dit jaar weer hiervan op de hoogte te houden surf je naar de site www.mijlvanmares.nl of volg ´De Mijl´ via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie