Skip to content

Catharina Ziekenhuis Eindhoven wordt samenwerkingspartner SJG Weert

Glendi
10 juli 2014 | 12:41

Advertentie

Open dag SJG Weert met SIGMA teamIn het beleidsplan ‘SJG Weert Kiest!’ uit 2012 is aangegeven dat het ziekenhuis het aanbod van goede ziekenhuiszorg alleen kan waarborgen wanneer het ziekenhuis op het gebied van hoog complexe en hoog risicovolle ingrepen gaat samenwerken met andere ziekenhuizen uit de regio.

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

De afgelopen periode zijn specifieke patiëntenstromen gevolgd waarbij een samenwerking is aangegaan met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Deze samenwerking is als zeer positief ervaren. Daarnaast ondersteunt het Catharina Ziekenhuis nu al op functies zoals de Ziekenhuis Apotheek en Klinische Fysica.

Om de kwaliteit bij dergelijke ziekenhuisoverstijgende zorgpaden te waarborgen, is in 2012 een kwaliteitskader ontwikkeld. SJG Weert heeft nu besloten het Catharina Ziekenhuis aan te wijzen als topklinische samenwerkingspartner. Het Catharina Ziekenhuis zal als partner de overige ziekenhuisoverstijgende zorgpaden met SJG Weert verder uitwerken.

Hans de Jong, algemeen directeur SJG Weert: “Wij kiezen hiermee bewust voor samenwerking met het Catharina Ziekenhuis als topklinische referentiecentrum met het breedste functiepakket en op korte reisafstand voor onze patiënten”. Piet Batenburg, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij zijn blij voor de patiënten van SJG Weert van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Deze medisch inhoudelijke overeenkomst interfereert niet met onze lopende verkenning met de St. Anna Zorggroep te Geldrop”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie