Skip to content

Optreden Blaaskapel Zum Grünen Kranz

Glendi
9 juli 2014 | 19:23

Advertentie

Blaaskapel Zum Grünen KranzOp woensdag 16 juli om 20.00 uur is er een optreden van blaaskapel Zum Grünen Kranz bij Buitencentrum De Pelen.

Begin 1999 werd de kapel opgericht. Als jaarlijks uitstapje werd voor de Duitse wijnfeesten gekozen. Hoewel muziek maken tijdens dit september-weekend niet het hoofddoel was, namen de leden wel hun instrument mee en werd bij gelegenheid een nootje geblazen. Deze spontane, muzikale opluistering werd zo op prijs gesteld, dat muziek maken tijdens dit jaarlijks terugkerend vriendenweekend een steeds belangrijker onderdeel werd. Met de eigenaar van het hotel waar de muzikanten verbleven ontstond een uitstekende relatie. Dit leidde ertoe dat werd besloten de naam van het etablissement ‘Zum grünen Kranz’ ook de naam van hun kapel te maken.

Böhmische blaasmuziek

Het repertoire van deze muziekvrienden uit Geldrop bestaat vooral uit Böhmische nummers.  Met recht kan het ensemble dan ook een Egerlandkapel genoemd worden. Ze bieden een boeiend, avondvullend en herkenbaar programma.

Het optreden van Zum Grünen Kranz vindt plaats in de Nederweerter Muziekkiosk die t/m 3 augustus op het voorterrein van De Pelen staat. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie: 0495 – 641 497 of kijk op www.buitencentra.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie