Skip to content

Demonstratie SIGMA-team tijdens open dag SJG Weert

Redactie
20 juni 2014 | 10:00

Advertentie

sigma-oefeningTijdens de open dag van SJG Weert op 21 juni zal het SIGMA-team aanwezig zijn om je te informeren over medische zog van gewonden bij een grote ramp. Op het parkeerdek van het ziekenhuis zijn activiteiten gepland van hulpverlenende instanties die daarbij betrokken zijn. Zo is er naast de Regionale Ambulance Vervoer Limburg Noord ook het SIGMA-team van het GHOR aanwezig en AED Solutions en RescueMate. Een bijzondere activiteit die het bekijken zeker waard is, is het opzetten van een noodhospitaal. Rond de klok van 11:30 uur start de demonstratie. Je kunt met eigen ogen zien hoe snel zo’n hospitaal is opgebouwd en ingericht. De open dag begint om 11:00 en duurt tot 16:00 uur.

Demonstratie SIGMA-team

Vanaf 12:30 uur zijn de ambulanceverpleegkundigen van de RAV Limburg Noord aanwezig . Zij vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en laten je zien hoe een ambulance er van binnen uitziet. Let wel: het kan zijn dat de ambulance voor een noodoproep weggeroepen wordt. De instructeurs van AED Solutions en RescueMate zijn aanwezig om te laten zien hoe een defibrillator werkt bij een reanimatie. Tijdens de open dag kun je in groepjes onder begeleiding een defibrillator uitproberen op een oefenpop. Er zijn meerdere apparaten en oefenpoppen beschikbaar.

Aanvullende info over de SIGMA
De Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA) is een onderdeel van de GHOR welke bij grote ongevallen en rampen verantwoordelijk is voor de zogenaamde opgeschaalde medische zorg. In de regio Noord en Midden-Limburg is de SIGMA Limburg Noord een uitvoeringsverantwoordelijkheid van de Ambulance Zorg Limburg Noord. De SIGMA bestaat tijdens een inzet uit 4 ambulance mensen, 2 mensen van het Mobiel Medisch Team en 10 mensen van de Geneeskundige Eenheid (GE). Samen vormen zij de SIGMA. De Geneeskundige Eenheid bestaat volledig uit vrijwilligers. De GE heeft drie voertuigen waarvan twee grote Mercedes Sprinters met aanhangwagen en een vrachtwagen met een afzetbak. Met de inhoud van deze voertuigen kan de SIGMA een noodhospitaal inrichten, stroom, verlichting en verwarming leveren en gedurende 2 uur medische zorg verlenen aan ernstig gewonden slachtoffers. Voorbeelden van inzetten zijn de gijzeling in Reuver en de besmetting van een busgezelschap in Swalmen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie