Skip to content

Gemeentebestuur bekijkt randweg mogelijkheden

Redactie
4 juni 2014 | 23:29

Advertentie

Gemeentebestuur bekijkt randweg mogelijkhedenAl geruime tijd onderzoekt de gemeente Nederweert de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe randwegverbinding A2 en de N266. Themaraden, onderzoeken en openbare bijeenkomsten. Allen kwamen zij al aan bod.  Woensdagavond bezochten een aantal raadsleden, fractieondersteuners, leden van de ambtelijke projectgroep en een deel van het college per bus het buitengebied. Na eerst een korte toelichting in het gemeentehuis vertrok het gezelschap om met eigen ogen te zien waar de knelpunten zitten en welke oplossingen toepasbaar zijn. Giel van Eck, van de gemeente Nederweert, gaf op diverse locaties een toelichting en er was een ruime mogelijkheid om vragen te stellen.

Gemeentebestuur onderzoekt randwegverbinding

In het gebied Kleine Steeg, Lage Kuilen en Karissteeg werd het gezelschap verrast door een aantal bewoners die op en langs de weg stonden om te protesteren tegen de aanleg van een randwegverbinding in hun buitengebied. Op initiatief van burgemeester Evers besloot het gezelschap om op de kruising karissteeg/Lage Kuilen uit de bus te stappen en kort in gesprek te gaan met de bewoners. Zij kregen de mogelijkheid hun bezwaren nog eens toe te lichten. Burgemeester Evers toonde begrip voor de argumenten maar moest het argument dat het gemeentebestuur niet naar de inwoners luistert toch weerleggen. Hij gaf aan dat de raad en het college zeer zorgvuldig tewerk gaat en dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik vraag me af wat de winst zou zijn als je de Route planners zo zou beïnvloeden dat de weg langs het kanaal(N266) niet meer de snelste route zou zijn van Weert naar Helmond. Want je hebt toch het liefste dat dat verkeer via de A2 gaat!
    Nog een reden om dat stuk van de A2 te verbreden!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie