Skip to content

Humanitas opent nieuw Informatiecentrum in Weert

Glendi
27 mei 2014 | 16:13

Advertentie

Humanitas Weert e.o.Vanaf 1 juni zal Humanitas-afdeling Weert e.o. een nieuwe locatie in gebruik nemen aan de Walburgpassage 54 te Weert. Het modern en fris ingerichte Informatiecentrum zal 5 dagen per week haar deuren openen voor iedereen die informatie wil en/of zich wil aanmelden voor de diensten van Humanitas.

Humanitas afdeling Weert e.o.

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die meer dan 700 activiteiten organiseert, verdeeld over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 12.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 54.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

In Weert maakt de lokale afdeling dit jaar een herstart met een nieuw bestuur, nieuwe activiteiten en veel nieuwe vrijwilligers. Het nieuwe kantoor zal daarbij een verbindende schakel zijn tussen deelnemers, vrijwilligers en bestuur. Het pand bestaat uit een kantoor-/ontvangstruimte, een grote trainings- en vergaderruimte en een aparte spreekkamer.

In het informatiecentrum zijn brochures en informatiemappen beschikbaar over alle activiteiten van Humanitas Weert én over het werken als vrijwilliger voor de vereniging. Openingstijden Informatiecentrum:
Dinsdag t/m vrijdag: van 11.00 tot 15.00 uur
Zaterdag: van 10.00 tot 13.00 uur

Humanitas Weert is momenteel actief in de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Leudal met de volgende activiteiten (allen onder begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers):

  • Thuisadministratie: voor mensen die moeite hebben om hun financiële papierwinkel op orde te brengen en houden
  • Rouw & Verlies-lotgenotengroepen: groepsbijeenkomsten van mensen die moeite hebben met de verwerking van een verlies (overlijden van een naaste of scheiding)
  • Sociaal Tafelen: een ‘eetkamer’-project voor mensen die in een sociaal isolement verkeren. Humanitas brengt kleine groepjes mensen samen aan de eettafel met zelfbereide maaltijden.
  • Kinderen in Armoede: Een combinatie van lotgenotengroep en speciale trainingen en participatie in de activiteit Thuisadministratie.

Deelnemers kunnen gratis aan deze activiteiten meedoen. Meer info, bel 040 – 213 0711 of mail weert@humanitas.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie