Skip to content

Politie opzoek naar nachtelijke boomzager

Redactie
23 mei 2014 | 9:34

Advertentie

boom weertDe politie van Weert is opzoek naar een nachtelijke boomzager die afgelopen nacht onrust in de wijk Boshoven heeft veroorzaakt.

Politie opzoek naar nachtelijke boomzager

De politie kreeg ’s nachts een melding dat er iemand bomen aan het zagen was. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. Wel zagen ze twee pas geplante boompjes die aan de stam waren afgezaagd. Even verder zagen ze een grote eikenboom waarvan de stam was ingezaagd. Omdat het risico bestond dat de boom op de weg zou vallen, werd de brandweer opgeroepen om deze om te zagen.

Mocht je informatie hebben over de verdachte, laat dit dan weten aan de politie via 0900 – 8844 of via meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

Bron: WeertdeGekste

Advertentie

8 Reacties

  1. Van een nachtelijke boomzager kunnen we in Nederweert over mee praten. Twee jaar geleden zijn op de Florastraat en de Loverstraat ook twee lindebomen en een est kapot gemaakt door een bomenkiller die hinder had van deze bomen. Als je je zin niet krijgt dan neem je het recht toch in eigen hand. De dader is later gepakt en heeft een gesprek gehad op het gemeentehuis met burgemeester Evers. Het resultaat van dit gesprek is dat er nog steeds geen nieuwe bomen voor terug zijn gekomen en dat de dader dus zijn gelijk heeft gekregen. Met andere woorden misdaad loont, ook in Nederweert. Het is jammer dat er burgers zijn die geen blaadje of takje kunnen zien en dat de bomen maar moeten wijken. Daarom is het zaak om zeer zorgvuldig met onze bomen om te gaan en deze te koesteren en ze te beschermen. Is het niet dat bomen zorgen voor schaduw, gaan fijnstof in de lucht tegen, zorgen voor zuurstof, vogels kunnen er in broeden,zorgen voor beschutting. Met andere woorden de minimale hinder weegt niet op tegen de vele voordelen.

  2. Ben ik niet met je eens. Wij hebben bomen staan, waar je de bladeren niet van kan opvegen of opzuigen. Die zitten dus het hele jaar tussen je kiezels en in de spleten van je auto. Wij zouden het niet erg vinden, om bladeren te vegen, maar met de bomen op de Loverstraat, daar waar er eentje kapot gemaakt is, gaat het niet. En als het dan ook nog regent, blijven ze aan je schoenen plakken en liggen ze door je hele huis. Dus dit weegt niet op tegen de voordelen. En dan nog eens die duiven die er in zitten, en de auto’s vol schijten. Is niet prettig, en ik snap ook wel dat bomen belangrijk zijn, maar niet dit type, dat zoveel overlast bezorgt, dus voor ons geen minimale hinder, maar maximale

  3. Blaadjes aan je schoenen en tussen je kiezels die je niet op kan vegen!?! Dat zijn inderdaad “enorme problemen”. Daar moet de natuur dan maar voor wijken. Sterker nog: dan kun je inderdaad het beste stiekem die bomen om zeep helpen. Laten we ons plattelandsdorp vol storten met beton, asfalt en kiezels. Dat blijft niet aan je schoenen plakken en dan zijn die schijtende vogels zeker weg. Daar knapt ons nederweert flink van op 😛
    Kun je niet beter in een flatje op 10 hoog gaan wonen dan…?

  4. Bewezen is dat mensen die leven onder bomen en veel groen ouder worden en gelukkiger zijn dan mensen die vol in de zon leven en zich wat druk zitten te maken over takjes en blaadjes en geen boom kunnen zien. In de regel zijn dit mensen die die niet veel om handen hebben en hun negatieve aandacht richten op de bomen in plaats van de schoonheid hiervan. Als deze mensen nou eens het punt van irritatie een klein stukje verleggen dan zag hun leven er heel anders uit, je gaat andere interesses krijgen en je gaat de schoonheid van de natuur meer waarderen. Kijk eens naar de vogels die hier op af komen en luister eens naar hun fluiten of is dit ook vervelend lastig ?
    Het is maar goed dat de meeste mensen hier anders over denken en willen we groen om ons heen waar je je gelukkig en thuis bij voelt. Maar dan moet je niet teveel van dit soort types (bomenkillers) in je straat hebben want dat schiet niet op.

  5. Oei, wat oordelen de mensen toch weer snel en hard. Zijn meestal de mensen, die nergens last van hebben

  6. inderdaad!! Die mensen die van bomen houden kunnen in een bos gaan wonen en zich niet met andere mensen bemoeien die er wel last van hebben. Dat iedereen zich met zichzelf bezig houd en niet bepaalt wat een ander prettig en niet prettig vindt!!

    • De vogels en andere dieren hebben waarschijnlijk last van stinkauto’s, beton en bomenzagende mensen…
      Feit is dat we op een planeet wonen die oorspronkelijk vol stond met bomen. Daarvan hebben we (de mensen) al het overgrote deel omgezaagd omdat we er “last” van hadden. Zo helpen we de natuur, en daarmee onze leefwereld, langzaam om zeep. Wij mensen vinden onszelf onderhand zo belangrijk dat alles moet wijken voor onze persoonlijke (liefst onmiddelijke) bevrediging. Intussen zijn alle andere levensvormen op aarde daar de dupe van.
      Nu zal het niet van die paar bomen in de loverstraat afhangen, maar als iedereen zo denkt wordt het een grijze boel… ga maar eens in bijvoorbeeld Moskou kijken. Dan zie je hoe het eruit ziet als alle bomen weg zijn. Grijs dus…

  7. Hallo flupke, heb je teveel tijd, we leven in Nederweert en niet in Moskou, enne, ik hou wel van bomen en groen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie