Skip to content

Uitwisseling Duitse en Franse Leerlingen in Weert

Glendi
19 mei 2014 | 11:59

Advertentie

Uitwisseling Het College WeertVan 20 t/m 23 mei is Engels de voertaal op Het College in Weert. 60 leerlingen uit Duitsland en Frankrijk brengen dan een bezoek aan de school.

Uitwisseling Duitse en Franse
leerlingen in Weert

Met leerlingen van Gymnasium-3 en Atheneum-3 volgen zij 3 dagen een programma met sport en cultuur rondom het thema Borderregions. Zij verblijven allen in gastgezinnen. De kern van de uitwisseling is dat de leerlingen elkaars gast en gastheer zijn. Zo zien ze van elkaar hoe hun leven eruit ziet. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om aan gespreksvaardigheid te doen.

ELOS staat voor Europese Leeromgeving Op School. Scholen die deze internationale leerroute aanbieden, zorgen voor inbedding van Europese en internationale oriëntatie in hun onderwijs en geven leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau te ontwikkelen. Leerlingen worden zo optimaal voorbereid op de internationale samenleving.

Vrijdag 23 mei wordt het uitwisselingsjaar afgesloten met een presentatie van het project Borderregions. ’s Avonds is er voor alle leerlingen die aan de uitwisseling hebben deelgenomen een slotfeest.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie