Skip to content

Coalitieprogramma Weert bekend

Redactie
5 mei 2014 | 13:12

Advertentie

Stadhuis - RaadzaalDe coalitiepartijen Weert Lokaal, VVD en SP willen de komende vier jaar zorgen dat iedereen mee kan blijven doen. Zodat iedereen de zorg krijgt die nodig is, werk heeft of kan krijgen en dat faciliteiten en instellingen ook in de toekomst kunnen blijven bestaan. Dit zijn de hoofdlijnen die in het coalitieprogramma staan dat op 5 mei door de partijen is ondertekend. Het programma heeft de titel “Met iedereen aan boord… verder”.

Coalitieprogramma Weert

Het nieuwe college wordt op donderdagavond 8 mei geïnstalleerd. Tevens vindt dan de presentatie van het nieuwe akkoord aan de raad plaats. Formateur Rene Laenen: “Het waren intensieve weken, maar de onderhandelingen zijn in een bijzonder goede sfeer verlopen en waren constructief. Iedereen is zich bewust van de grote uitdagingen die Weert staan te wachten. Niemand kan op dit moment in volle omvang voorzien hoe dit allemaal uitpakt, denk bijvoorbeeld aan vragen rond de zorg en het sociale domein. Daarom kiest dit college niet voor een coalitieakkoord waarin alles tot achter de komma is vastgelegd. Het is een akkoord op hoofdlijnen, waarbij de invulling van de thema’s gaandeweg plaatsvindt. Met name op de dossiers rond de drie transities (Participatie, Zorg en WMO) zoekt de coalitie de inbreng van de oppositie.”

Hoofdlijnen van het programma
In het oog springende punten van het programma zijn: zorg voor iedereen die het nodig heeft, altijd; meer inzetten op wijkinitiatieven van inwoners of wijk- en dorpsraden; focus op duurzaam handelen door inzetten op eigen energieopwekking; meer en betere communicatie tussen inwoners en gemeente; en het versterken van het economisch profiel van Weert. Beleid dat de afgelopen jaren in gang is gezet wordt verder uitgevoerd of indien nodig omgebogen naar meer samenwerking met inwoners.

Wethouders verdeling
Geert Gabriëls (Weert Lokaal) krijgt als hoofdtaak Cultuur, Welzijn en Onderwijs, Harrie Litjens (Weert Lokaal) Participatie en Financiën, Frans van Eersel (VVD) Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken en Paul Sterk (SP) Zorg en WMO. De portefeuilleverdeling wordt nog nader vorm gegeven en moet officieel worden vastgesteld door het nieuwe college van B&W.

Lees hier het Coalitieprogramma Weert 2014-2018

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00

Advertentie