Skip to content

Echtpaar Briels-Gubbels uit Nederweert 60 jaar getrouwd

Redactie
30 april 2014 | 15:55

Advertentie

Echtpaar Briels-Gubbels uit Nederweert 60 jaar getrouwdOp woensdag 23 april 2014 waren de heer en mevrouw Briels-Gubbels 60 jaar getrouwd. Het college van burgemeester en wethouders van Nederweert heeft het diamanten bruidspaar vandaag een bezoek gebracht.

Echtpaar Briels-Gubbels uit Nederweert 60 jaar getrouwd

Sjeng Briels werd geboren op 17 augustus 1928 in Nederweert en Luus Gubbels heeft haar jeugd doorgebracht op de Schoordijk in Swartbroek. Ook zij zag in 1928 het levenslicht, op 5 juni. Na enkele jaren verkering besloten ze op 23 april 1954 te trouwen voor de burgerlijke stand. Op 2 juni volgde de kerkelijke inzegening. Het feest werd thuis gevierd op Schoor, op de boerderij van Sjengs ouders.

Na hun huwelijk gingen ze wonen op Kraan, in hun boerderij die door Sjeng zelf werd verbouwd. In 1955 werd hun eerste zoon geboren en in de tien jaar die volgden kwamen er nog vijf kinderen, twee zonen en drie dochters. Het was hard werken in die tijd. Sjeng verdiende voornamelijk de kost als stukadoor, ook jarenlang in Duitsland. Luus bleef thuis en zorgde voor de kinderen en het huishouden.

Sjeng bouwde met vereende krachten met kennissen uit de bouwwereld op eigen houtje een kleuterschool voor Schoor, Roeven en Kraan. Hieraan was behoefte aangezien veel jonge kinderen uit deze buurtschappen dichtbij naar school wilden. Ook kon dit gebouw dienst doen als gemeenschapshuis voor diverse buurtactiviteiten. Luus behaalde het benodigde diploma om horeca te mogen exploiteren en runde samen met Sjeng het beheer van de kleuterschool en de (gym)activiteiten in de zaal. Uiteindelijk groeide deze exploitatie uit tot Zaal en Kegelbanen Briels, overgenomen door zoon Leon in 1983. Ook de andere kinderen kozen hun eigen levensweg.

Sinds januari 2011 wonen Sjeng en Luus aan de Rooseveltstraat in Nederweert. Het bevalt hen goed, dichter bij het centrum waar alle voorzieningen aanwezig zijn, maar Sjeng mist zijn bos ‘de Meiberg’, waar hij vroeger dagelijks vertoefde, nog bijna elke dag. Trots is het diamanten bruidspaar op de kinderen, 14 kleinkinderen en op het in 2012 geboren eerste achterkleinkind.

Op zondag 1 juni vieren Sjeng en Luus Briels-Gubbels hun 60-jarig huwelijk samen met de hele familie, vrienden en kennissen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie