Skip to content

Festeynder Plein steunt Braintrainer project Zorgcentrum St. Joseph Nederweert

Redactie
29 april 2014 | 15:00

Advertentie

Foto Brain Trainer PlusFesteynder Plein steunt dit jaar Braintrainer project Zorgcentrum St. Joseph Nederweert. Een Braintrainer is een soort spelcomputer met veel mogelijkheden om ouderen te stimuleren. Vanaf 1 mei zullen de loten te koop zijn.

Braintrainer project Zorgcentrum St. Joseph Nederweert

Het zijn vooral de ouderen met dementie en de ziekte van Huntington die baat hebben bij een braintrainer, maar daarnaast kunnen al de andere doelgroepen hier gebruik maken. Quizvormen, waaronder muziekquiz, ingedeeld in moeilijkheidsgraden. De computer denkt met de cliënt mee en geeft aan om een niveau hoger/lager te gaan spelen. Er zijn lange en korte termijn spelvormen op geïnstalleerd. Herinneringsvragen/foto’s en spelvormen met betrekking tot het prikkelen van de zintuigen en cognitieve waarnemingen. De foto’s van kleine kinderen roepen veel vertedering en herinnering op. Omdat een braintrainer niet onder de gangbare vergoedingen valt, wil de afdeling activiteitenbegeleiding van Zorgcentrum St. Joseph zelf het benodigde geld inzamelen. De Festeynder Plein organisatie steunt hen daarbij met de opbrengst van de goede doelen loterij. Contactpersoon bij Zorgcentrum St. Joseph voor deze actie is Renie van den Dungen, op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar onder nummer 0495-596730.

Hoofdprijs van de loterij is een iPad welke is geschonken door WIN Casino’s Nederweert. De loten worden gesponsord door Drukkerij van Deursen en het ontwerp van de loten is van GetNoticed, Internet+Bureau, ook uit Nederweert. Daarnaast zullen nog diverse andere mooie prijzen beschikbaar zijn voor de loterij.

De trekking zal plaatsvinden op zaterdag 9 augustus a.s. tijdens het vijfde Festeynder Plein, dit om plm. 22.30 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie