Skip to content

Architectuurcafé

Redactie
29 april 2014 | 8:36

Advertentie

Architectuurcafé Lichtenberg 6 mei 2014Dinsdag 6 mei a.s. is het Architectuurcafé gewijd aan de Lichtenberg. Dit is een rijks monumentaal complex uit de wederopbouwperiode met een verleden, maar heeft het ook een toekomst? Daarmee geeft het café opnieuw een kijkje achter de schermen van architectuur. De avond begint om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert

Architectuurcafé

Lichtenberg
De Lichtenberg is het recreatiecomplex van het voormalige Bisschoppelijk College in Weert. Het omvat onder meer tennisbanen, een kapel en een groot openluchttheater. Onlangs zijn de kapel, poort, muur en boogbrug gerestaureerd. Dit zijn onderdelen die in eigendom zijn van de gemeente Weert. De tennisbanen worden goed gebruikt, maar er zijn plannen voor fusies van tennisclubs in Weert. Het Kunstcentrum houdt regelmatig exposities in het entreegebouw. De Boostenzalen zouden daarvoor ook een mooie locatie zijn. Het openluchttheater is de laatste jaren druk bezocht tijdens de Lichtenberg Experience van het Weerter Mannenkoor. Dit jaar heeft het koor echter besloten in het kader van Weert 600 andere activiteiten te organiseren. Wat ligt er voor de Lichtenberg in het verschiet?

Presentaties
De aspecten van verleden, heden en toekomst worden in drie presentaties uiteengezet:

  • Architect Rob Langeslag, bestuurslid van stichting Behoud de Lichtenberg, geeft toelichting op het ontwerp van de Lichtenberg geplaatst in zijn tijd.
  • Joke Jongeling, beleidsadviseur monumenten & architectuur van de gemeente Weert, licht de huidige stand van zaken toe.
  • Een groep van vier masterstudenten van de TU Eindhoven geeft hun visie op het complex en presenteren de ontwerpopdracht waaraan zij momenteel werkt. De groep bestaat uit Steven Geertzen, Bob van den Hoven, Moniek Kamphuis en Guoguo Zhang.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie