Skip to content

Verbouwing BS Budschop en De Tweesprong op schema (Foto’s)

Redactie
22 april 2014 | 14:14

Advertentie

Verbouwing Basisschool Budschop en Basissschool de Tweesprong Nederweert EindOp dit moment wordt er hard gewerkt aan de basisschool Budschop en De Tweesprong in Nederweert. Naast een gedeeltelijke nieuwbouw worden monumentale delen gerestaureerd. In de vernieuwde scholen is straks ook plaats voor de kinderopvang.

Verbouwing BS Budschop en De Tweesprong

Onlangs bracht een delegatie van B&W, de Erfgoedcommissie en de Kinderopvang een bezoek aan de bouwplaatsen. Ze kregen tijdens de rondgang een goed beeld van wat er allemaal gebeurd is en wat er nog moet gebeuren. De ontwikkelingen werden met enthousiasme ontvangen. Volgens wethouder Frenken laten de projecten zien dat Nederweert flink investeert in onderwijs.

BS de Tweesprong
De planning is om vanaf de zomervakantie te starten met de afbouw. In september is de planning dat het gebouw wordt opgeleverd. Het resultaat zal een school zijn met een open structuur en veel glas. Het monumentale deel wordt ‘omarmd’ door de nieuwbouw en levert een mooie combinatie op van oud en nieuw waar Nederweert-Eind trots op mag zijn.

BS Budschop
Volgens de planning zal het gebouw in juni wind- en waterdicht zijn, waarna de technische installaties kunnen worden geplaatst. De verwachte oplevering van het nieuwe schoolgebouw vindt plaats in september.

OPEN DAG
De schoolbesturen en de gemeente beseffen dat mensen de nieuwbouw willen zien. Beide scholen zijn daarom op zaterdag 24 mei tussen 10.00 en 14.00 uur opengesteld tijdens de Dag van de bouw.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie