Skip to content

Tentoonstelling Cartoons en Animatie van Marlon Teunissen

Redactie
22 april 2014 | 19:11

Advertentie

Cartoons en AnimatieOp zondag 18 mei om 15:00 uur wordt de tentoonstelling Cartoons en Animatie van Marlon Teunissen uit Nederweert en Geert Loijen uit Weert geopend. Marlon Teunissen uit Nederweert is een illustratrice, die al vele jaren actief is als professioneel tekenares. Vanwege  haar voorliefde voor Japanse animatie en stripboeken, heeft ze door de jaren heen haar eigen stijl ontwikkeld die beïnvloed is door de Japanse tekenstijl genaamd Manga en haalt ze als fanatiek gamer ook haar inspiratie uit videogame artworks.

Tentoonstelling Cartoons en Animatie van Marlon Teunissen

Nadat Marlon afstudeerde van haar studie Japans en een jaartje in Japan gewoond te hebben, besloot Marlon om haar hart te volgen en freelance illustratrice te worden. Het talent van de Nederweertse werd al gauw opgemerkt door een aantal  uitgeverijen en gamedesigners, zodat ze al snel aan de slag kon als illustrator voor games, illustraties voor boeken, boekcovers, kleurplaten, posters voor magazines, strippagina`s enz.

Marlon houdt er van om met kleuren te werken en door het gebruik van verschillende teken- en schildertechnieken haar eigen fantasieën op papier te zetten. Kenmerkend aan haar figuren zijn hun emoties, karakter en sfeer die ze uitbeelden. Wil je meer zien van Marlon’s werk? Bezoek dan eens haar website.

Geert Loijen van de Floor Burnin Crew uit Weert begon met de legale vorm van graffiti in 2007 onder de naam “SAPO”. Zijn werk is vooral beïnvloed door de New Yorkse hiphop scene van de jaren 80 en de latere graffiti uit Spanje, Duitsland en zelfs Limburg waar zijn voorbeelden zoals  Casroc, Does en Nash vandaan komen. Geert is vooral bezig met het creëren  van zijn eigen cartoons  i.p.v. de letters waar graffiti om bekend staat, omdat Geert van oorsprong een cartoontekenaar is. Voor hoe en waarom zijn figuurtjes genaamd “Sapitos” zijn ontstaan heeft hij geen verklaring of betekenis. Hij weet alleen dat ze erg dol zijn op beton en bakstenen en er graag op poseren.

Omdat het weer niet altijd geschikt is om zijn Sapitos een geschikte buitenwand of een wand onder een viaduct te geven , tekent en schildert hij ze regelmatig gewoon thuis in zijn atelier op papier, hout of op canvas. Hier zijn z’n Sapitos het niet altijd mee eens, waardoor z’n Sapitos meestal een beetje boos kijken. Geert neemt zijn Sapitos vaak mee om te poseren op wanden in Eindhoven, Den Haag, Amsterdam en als ze braaf zijn naar België of Duitsland.

De tentoonstelling loopt van 18 mei 2014 tot en met 28 mei 2014 en is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur. De tentoonstelling is te zien in Galerie Rick op het Collegeplein 5 in Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie