Skip to content

Raad stemt in met Centrumplan onder voorwaarden

Redactie
22 april 2014 | 23:08

Advertentie

Centrum plan NederweertDe gemeenteraad van Nederweert heeft tijdens de raadsvergadering ingestemd met het voorstel van het college van B&W aangaande het Centrumplan Nederweert.

Centrumplan onder voorwaarden

Het CDA heeft tijdens de raadsvergadering een motie ingediend. Hiermee wordt het belang van de Nederweerter ondernemers bij de invulling van het Centrumplan en (her)invulling van het kern winkelgebied nog eens extra onderstreept. De zorg van leegloop bij het Lambertushof en de Kerkstraat wordt door alle partijen erkend. In de totale planvorming zal de gemeente dit dus mee moeten nemen.

Deze instemming door de gemeenteraad is een volgende stap in de ontwikkeling van het centrum gebied van Nederweert rondom de locatie Wijen-Woonwereld en Emté. Er wordt ingestemd met het ruimtelijke plan en programma dat het college heeft voorgesteld. De planologische procedure kan worden opgestart zodra de overeenkomsten met betrokken partijen zijn gesloten. Ook stelt de gemeente hiermee 900.000 beschikbaar voor de grondexploitatie. Dit alles moet rond zijn voor 1 juli 2014.

Lees hier het Centrumplan Nederweert – Centrumplan Nederweert 19 maart 2014

Advertentie

20 Reacties

  1. zij horen daar voor de inwoner van nederweert moeten zitten.
    maar in de efteling vertellen ze betere sprookjes.
    wat zou er gebeuren als er bij de volgende verkiezingen niemand of bijna niemand zou gaan stemmen?
    het is maar een vraag

  2. er is goed geluisterd naar de ondernemer iedereen maakt zich zorgen doch er is geen
    weg meer terug de meerderheid heeft ingestemd met het centrumplan het is Mackus
    zijn project alsmede de randweg die niemand wil het mag geld kosten
    wanneer er straks geen meerderheid is met de bedrijven die moeten investeren valt het
    plan dan in duigen neemt de raad dit voor lief
    als rialto met Meulen nu al geen bank garantie kan krijgen,welke garantie is er dan voor
    de inwoners van nederweert,

    • Defineer “Iedereen” eens. Is er soms een referendum gehouden waar dit uit blijkt? Altijd zo gemakkelijk om zoiets als, dat vinden wij of zij te roepen.
      Wanneer de bedrijven niet investeren en de markt hier niet om vraagt dan komt het plan er toch niet? Maar nog belangrijker. Je bent van mening dat de huidige situatie met een leegstaand pand voor de Intertoys, Emte, apotheek, enzovoorts wel een fijne en ideale situatie is? Mooie grote supermarkten waar je alles kunt vinden en waar het gemakkelijk parkeren is lijkt me een pluspunt voor “vele”, misschien niet voor iedereen. Maar voor iedereen doe je het toch nooit goed en er moet ook wat te mopperen blijven. Daar zijn we Nederwe..bedoel Nederlanders voor.

  3. blijkbaar was nederweert 9 aanwezig, waarom dan niet gewoon zeggen wie je bent en dat je van t JAN bent. Stilstand is achteruitgang en niets doen is zeker slecht voor Nederweert.
    Ik ben het niet altijd eens met zaken uit het gemeentehuis, maar hier vind ik dat dit de enig juiste beslissing is. Vraag me wel af hoe het kan dat het centrummanagement met twee gezichten kan praten, zij waren voor en de vertegenwoordiging vanuit ons, maar toen er tegenwind kwam kreeg deze weer zwakke knieen. Onze centrummanager zit er toch niet alleen als iedereen het er mee eens is. Juist belangrijk dat hij het geheel kan overzien en verkopen.

    • Eindelijk durft de gemeente te ondernemen.risicos nemen moet soms om vooruit gang te boeken.
      zo kunnen we tenminste als nederweertenaren nog een bestaan hebben, anders werden we met uitsterven bedreigd of konden we beter direct bij Weert aansluiten. Dat zou pas zonde zijn.

    • renee
      stilstand is achteruit gaan in het verleden zijn al vele projecten niet door gegaan
      wat de gemeenschap veel geld heeft gekost en ik heb de hoop dat de wethouder
      op een goede manier kan invullen zonder dat andere ondernemers moeten lijden
      met de last van de verschuiving van het centrum
      eerst het ei uit de dop maar dit met zeven partijen dan pas de kip
      Ik heb financieel gezien bezwaar tegen de constructie en ik lid of geen lid van jan
      maakt daarom niets uit

  4. Denken jullie dat de Nederweertenaren nog een bestaan hebben. Niemand van de burgers wil de nieuwe projecten. Dus luister naar de burgers, en probeer niet alles door te drammen. Laat de Kerkstraat, een mooie winkelstraat blijven, en niet een nieuw plan, bij de Emte. Laat Action komen in het pand van Wijen, en laat het er verder bij.

    • inderdaad, allemaal die flauwekul iedere keer, stop ermee.
      of is het alleen dat de wethouders mooi voor de dag kunnen komen, het draait om de burgers en hun wensen.

  5. Ik ben het met “buurtje” eens.
    In dit dorp wordt van alles gebouwd en ondernomen, maar niet iedere vooruitgang is een verbetering.
    Kijk eens naar het eenrichtingsverkeer vanuit de Brugstraat richting Budschop. Als inwoner van Ospel of Budschop kun je onderhand net zo goed naar de Gamma of Praxis rijden ipv naar de Hubo. Kijk maar eens wat je om moet rijden.
    Wellicht zal iemand hier wel over nagedacht hebben en nog waarschijnlijker…. Heeft diegene zeer trots op de foto gemogen….
    Alleen degenen die zich echt gedupeerd voelen, daar hoor of lees je niks over. En doe je dat wel, dan ben je ineens een notoire klager. Nederweert WAS mooi, maar dat is afgelopen decennia allemaal vernaderd….
    Helaas….

  6. Het eenrichtingsverhaal is iets dat op bureau is verzonnen en in praktijk op deze wijze niet goed functioneert!.
    Verder is een beetje ontwikkeling niet verkeerd. Alles bij het oude laten maakt het ook niet beter of mooier. Dat grote supermarkten een prima idee zijn ervaar ik in Weert. Jammer dat de Lidl zo ver weg ligt, want zo’n grote winkel met veel parkeerplaatsen is ideaal.

  7. Dat klopt Ed, alleen hoor je nu ineens niemand meer!!!
    Alles bij het oude laten, maakt het inderdaad niet beter of mooier, maar wellicht eens naar de burger luisteren en/of de burger laten meedenken!
    In Nederweert is veel “krom” , wat dit soort zaken betreft. En komen er klachten, dan is de gemeente Nederweert nergens te bekennen of leggen ze het probleem maar bij de burger neer.

  8. goed dat het centrumplan onder voorwaarden is goedgekeurd want niets doen is geen optie er zal iets moeten gebeuren want als je niets doet zit je over een aantal jaren met 2 verpauperde gebieden de Hobusstraat en de Kerkstraat want de komende jaren zullen nog veel winkels hun deuren gaan sluiten door de crisis of te hoge huurprijzen en hoofdzakelijk door dat steeds meer mensen hun spullen via internet gaan kopen want niemand heeft de juiste oplossing voor die problemen maar het centrumplan is tenminste iets en of dat de juiste oplossing is dat zal de toekomst uitwijzen want van de zijlijn liggen te roepen wat allemaal verkeerd is heel gemakkelijk kom dan ook met een oplossing

  9. Door de motie wordt het belang van de Nederweerter ondernemers bij de invulling van het Centrumplan en (her)invulling van het kern winkelgebied nog eens extra onderstreept.
    Wat voor een waarde heeft dit?
    Als straks blijkt dat er leegstand komt, gaan alle plannen toch gewoon door.
    Maar het belang is wel onderstreept!

  10. Natuurlijk is het plan aangenomen. Een raadsvergadering is de komende 4 jaar overbodig geworden (hier kan bezuinigd worden!) In Nederweert is 1 partij met 1 leider die zegt wat er gebeurt.
    Is dit in het oosten ook niet ergens?? Ook daar wordt het democratie genoemd.

  11. Nu is dus duidelijk waarom de action niet in het wijenpand mocht komen,achter de schermen was iemand al heel druk bezig met een groots plan,dat dat gebied mooier kan is een feit,maar waarom bouwen voor leegstand?

    • Die action kwam er niet door JAN, dus buurvrouw dat klopt niet!

  12. Juist Buurvrouw, dit was allemaal al bekokstoofd, dat kan niet anders. Dat het werkgelegenheid had gecreëerd, voor de vele Nederweerter werkelozen, is niet belangrijk. Allemaal eigenbelang

  13. Wordt het niet eens tijdt voor een referendum?

    • wij hebben pas verkiezingen gehad,hier heeft de burger gekozen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie