Skip to content

Tientallen banen weg bij Meulen Bouw Weert

Redactie
18 april 2014 | 20:41

Advertentie

BouwputBij bouwbedrijf Meulen uit Weert gaan 37 van de 100 banen verloren. Het social plan van Meulen Bouwgroep voor deze reorganisatie is gisteravond verworpen door de leden van CNV Vakmense. CNV vindt het aanbod van het bedrijf slecht. De meeste werknemers zouden een aanvulling van 10 procent op de WW-uitkering krijgen, voor drie maanden.

Tientallen banen weg bij Meulen Bouw Weert

Volgens Meulen Bouw krijgen de ontslagen werknemers voor tot maximaal 12 maanden een aanvulling op hun WW afhankelijk hoe lang ze voor het bouwbedrijf gewerkt hebben. De directie zegt uit onderhandeld te zijn. “Er zit niet meer in.”

De directie heeft weinig compassie met de mensen die hun baan kwijtraken”, vindt René Jongen van CNV Vakmensen. Hij heeft al vier keer met de directie rond de tafel gezeten over een sociaal plan. “Al vanaf dag één ligt er een minimaal bod van de directie. Gedurende de onderhandelingen is er helemaal niets bijgekomen. Concreet zou dat voor de meeste werknemers betekenen: een aanvulling van 10 procent op de WW-uitkering, voor slechts drie maanden. Iemand met een dienstverband van meer dan twintig jaar krijgt die aanvulling iets langer, in totaal een jaar. Dat is een habbekrats, het getuigt van weinig respect voor trouwe werknemers. Een sociaal plan kun je het nauwelijks noemen. Het verbaast me niets dat onze leden dit hebben verworpen.” De vakbond roept de directie op om ruimhartiger te zijn met het sociaal plan.

Advertentie

5 Reacties

  1. Triest, allereerst voor de mensen die hun baan verliezen, en daarmee de zekerheid voor hun toekomst.
    Maar dit is toch ook de partij, waarmee onze gemeente zaken gaat doen omtrent het nieuwe centrumplan ?
    Dit lijkt mij geen solide partij die de nodige garanties kan bieden. Met welk doel wil Meulen bouwen in Nederweert…….. ?
    Hebben we niet genoeg geleerd met de twee hotels, waaronder een Van Der Valk, nu 4 jaar later is er nog steeds geen steen gelegd. Bedenk hierbij dat een Van Der Valk hotel werkgelegenheid biedt aan zo`n 100 mensen, en er dagelijks zo`n 400 mensen overnachten, die mogelijk gaan shoppen in Nederweert. Als Meulen bijna 40% van zijn personeel kan en mag ontslaan, is de situatie zeer kritisch !

  2. Bart,

    Je kan ook mensen ontslaan om te voorkomen dat de situatie zeer kritisch is. Op dit moment is er gewoon amper behoefte aan nieuwe kantoren en woningen, dus zal je moeten inkrimpen, wil je niet in de problemen komen…

  3. Ben het helemaal met Bart eens, allemaal die plannen. En er komen steeds meer mensen thuis te zitten. Ik ben zelf ook gedwongen werkeloos, en zou dolgraag in het Van de Valk willen werken, maar ja, ik zie het niet gebeuren. Sterkte voor de mensen van Meulen, die nu de dupe zijn

  4. Alle werkgevers zijn het zelfde als ze niks aan je kunnen verdienen vlieg je er uit .en een dienstverband van 25 jaren of meer heeft bij geen een werkgever nog meer waarde

  5. Ja die werkgevers ook altijd. Waren er maar geen werkgevers meer dan zag de wereld er een stuk beter uit hè!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie