Skip to content

Nieuwe NV400 voor Stichting Voedselbank Weert

Redactie
18 april 2014 | 15:00

Advertentie

Nieuwenhoven Voedselbank krijgt busDeze week heeft De Voedselbank in Weert hun nieuwe bus, een Nissan NV400, opgehaald bij Autobedrijf van Nieuwenhoven in Nederweert-Eind. Deze NV400 is een maatje groter dan hun vorige bus de Primastar. De medewerkers van De Voedselbank en met name Johan Knook, die de meeste kilometers maakt, zijn helemaal in hun nopjes.

De extra laadruimte is erg hard nodig want het aantal gezinnen dat voedselpakketten ontvangt van De Voedselbank is, met name de laatste jaren, erg hard gestegen. Volgens voorzitter Johan Knook zijn ze van ruim 28 gezinnen in de beginperiode naar meer dan 200 gezinnen gestegen. Bovendien is het steeds moeilijker om aan levensmiddelen te komen. Bedrijven produceren en kopen immers steeds efficiënter in. Hierdoor blijven er minder producten over die aan De Voedselbank geschonken kunnen worden. Dus moeten ze steeds grotere afstanden afleggen om een gevarieerd pakket levensmiddelen samen te kunnen stellen. Een grotere bus is daarbij ideaal.

Nieuwe NV400 voor Stichting Voedselbank Weert

De nieuwe Nissan NV400 is mogelijk gemaakt door Het Oranjefonds en Autobedrijf van Nieuwenhoven. Van Nieuwenhoven is erg betrokken met het werk van De Voedselbank en ondersteunt hun al jaren. Caroline van Nieuwenhoven geeft aan dat zij erg veel respect heeft voor de vrijwilligers die wekelijks en dagelijks zorg dragen voor het werk bij De Voedselbank voor en achter de schermen, zoals de inzameling van het voedsel, het sorteren, samenstellen pakketten, de uitgifte, etc.

Stichting Voedselbank Weert is enorm blij met hun sponsoren en donoren. Ook de inzamelingsacties onder bezoekers van diverse supermarkten in de regio doen het goed. Zonder deze vormen van steun zouden veel gezinnen in de regio het nóg zwaarder hebben. Dus mocht u vrijwilligers van De Voedselbank bij uw supermarkt zien staan en uw winkelkar is goed gevuld. Maak hen en daarmee vele minder bedeelde gezinnen blij met een blik soep, pak koffie, melk, rijst, e.d. De nieuwe NV400 is in ieder geval groot genoeg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie