Skip to content

Vertoning ‘Invictus’ in Theaterboerderij ‘Boeket’

Redactie
16 april 2014 | 9:06

Advertentie

Ties von den HoffDe 16-jarige Ties von den Hoff is één van de middelbare schoolleerlingen uit Weert die komende zomervakantie doorbrengen in Zuid Afrika. Hij doet dat samen met 35 andere scholieren van de Philips van Horne, het College en Het Kwadrant. Zij gaan naar Zuid Afrika in het kader van een Global Exploration, georganiseerd door Stichting Global Exploration (SGE). Deze organisatie stelt zich tot doel Limburgse jongeren de wereld, en in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en een gedragsverandering te bewerkstelligen. De SGE organiseert voor het onderwijs projecten in die ontwikkelingslanden.

Vertoning ‘Invictus’ in Theaterboerderij ‘Boeket’

Een project waar Ties geld mee ophaalt is de vertoning van de film Invictus. Invictus is een film van regisseur Clint Eastwood en is gebaseerd op onder meer het leven van Nelson Mandela. Invictus (Latijn voor ‘onoverwinnelijk’) is een indrukwekkende, hoopgevende film over een team en een volk die tot grote daden worden geïnspireerd. Na het verdwijnen van apartheid in Zuid-Afrika begint Nelson Mandela aan zijn eerste ambtstermijn als president van het Afrikaanse land. In 1995 wordt hij de gastheer van de Wereldbeker Rugby, een sportevenement waarmee hij zijn verdeeld land probeert te verenigen. 

De film wordt op vrijdagavond 9 mei a.s. om 20.30 uur vertoond in Theaterboerderij Boeket aan de Rosselsweg 3 in Nederweert. Ties is oud-leerling van de Weerter Montessorischool, waar eigenaar Jos Levels van de Theaterboerderij onderwijzer was. Daarnaast heeft Ties vaker meegeholpen in het Theater, reden voor Jos en zijn vrouw Riek om Ties te steunen en hem de film te laten vertonen in hun Theater. Het mulitimediabedrijf Averion sponsort de video- en geluidsapparatuur. De opbrengst komt dan ook volledig ten goede aan het project.

De entree bedraagt € 10, inclusief koffie of thee bij de inloop. Na afloop is er de mogelijkheid om nog een borrel te drinken. Vooraf reserveren is noodzakelijk via tiesvondenhoff@hotmail.com.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie