Skip to content

Collecteweek 22 t/m 25 april 2014

Redactie
16 april 2014 | 10:12

Advertentie

snc_collectebusWist je dat Stichting Nederweert Collecteert sinds vorig jaar de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status hebben gekregen? Wat heb je aan deze status en wat houd dit in? Voor het verkrijgen van een ANBI status dienen ze aan verschillende eisen te voldoen, deze zijn o.a.: een instelling moet voor 90% het algemeen belang dienen, geen winstoogmerk hebben,  geen van de bestuursleden een meerderheid van de zeggenschap hebben en haar vermogen conform de statutaire doelstelling besteden aan haar doelstellingen.

Collecteweek 22 t/m 25 april 2014

Slechts enkele organisaties voor een gezamenlijke collecte voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Met de ANBI status zijn Giften aan goede doelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Giften overgemaakt op de bankrekening van de Stichting Nederweert Collecteert komen daarmee voor de Belastingdienst als gift in aanmerking. Het totaal van de giften moet dan wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Vraag er dus naar bij je adviseur.

Van 22 t/m 25 april collecteert de stichting op ieder adres in Nederweert. 150 collectanten gaan dan de deuren langs voor één gezamenlijke collecte van 18 goede doelen. Je kunt je bijdrage overmaken op NL43 RABO 0147803322 t.n.v. Stichting Nederweert Collecteert, onder vermelding van het goede doel of de doelen. De goede doelen op een rijtje: Hartstichting, Handicap.nl, Fonds verstandelijke gehandicapten, EHBO Nederweert, Dierenbescherming, Nederlandse Brandwonden Stichting, Longfonds, Amnesty International, Alzheimer Nederland, Vastenaktie, Reumafonds, Nierstichting, Maag-Lever-Darm stichting, KWF kankerbestrijding, Nationaal Fonds Kinderhulp, Jantje Beton, Nationaal MS Fonds en de Hersenstichting.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie