Skip to content

Wandel mee tijdens eerste Graaf van Hornepad wandeldag

Glendi
9 april 2014 | 17:47

Advertentie

Graaf van HornepadHet Graaf van Hornepad is de langst aaneengesloten wandelroute rondom Weert. Het pad is 93 kilometer lang en doorkruist maar liefst 13 officiële natuurgebieden. Het pad loopt langs akkers, weiden en door verschillende kerkdorpen, waaronder Nederweert (o.a. langs de Daatjeshoeve). Net over de grens in België maak je kennis met twee recent ontwikkelde natuurgebieden: het Stramproyer Broek en de Smeetshof.

Na de aanleg van het nieuwe ecoduct over de A2 en werkzaamheden in natuurgebied De Krang is de route weer helemaal zonder hindernissen of omleidingen te bewandelen. Ter gelegenheid van de start van het zomerseizoen vindt deze speciale Van Hornepad wandeldag plaats.

Graaf van Hornepad wandeldag – 10 mei

Etappes
Verreweg de meeste wandelaars leggen het Graaf van Hornepad in drie of meer etappes af. Op zaterdag 10 mei loopt ultraloopster Riet Emans het pad echter in één keer. “Daarmee is de route op een bijzondere manier ingewijd en klaar om wandelaars uit heel Nederland te ontvangen”, aldus coördinator Theo Beelen. Riet Emans is lid van wandelvereniging OLAT. Ze start haar tocht om 6.00 uur vanaf het station in Weert, het officiële startpunt van het Graaf van Hornepad.

Uitdaging
De afgelopen weken is de markering van de route onder handen genomen. De beheerders dagen andere wandelaars uit om, net als Emans, het Van Hornepad in één keer af te leggen. Vind je 93 km iets te veel, dan kun je ook twee van de drie etappes (ruim 60 km) of één etappe (iets meer dan 30 km) wandelen.

Globaal tijdschema:
Start Station Weert: 6.00 uur
Verzorging / start op kerkplein Stramproy (29,2 km): 10.45 uur
Verzorging / start bij café zaal Dennenoord (IJzeren Man) (63,2 km): 16.15 uur
Aankomst station Weert: (93,1 km): 21.15 uur

Aanmelden
Om de bijbehorende verzorging en eventuele pendeldienst te kunnen organiseren, is het nodig dat deelnemers/sters zich voor 1 mei aanmelden. Dat kan bij padcoördinator: Theo Beelen, e-mail theobeelen@planet.nl. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over het Graaf van Hornepad. Deelname aan de wandeldag is gratis. Wel moet je voor eigen eten en drinken zorgen. Verspreid over de route zijn tien horecagelegenheden.

Conditie
Uit het tijdschema mag duidelijk zijn dat je een goede conditie hebt en dat je gemiddeld 6 km per uur kunt wandelen. Ook moeten je er mee rekening houden dat met name in de natuurgebieden veel onverharde paden zijn. De route kent nauwelijks echt moeilijke stukken.

Markering
Ondanks dat de markering is bijgewerkt, raadt de organisatie aan om de recente gids (4e druk, 2010) van het Graaf van Hornepad mee te nemen. Het zou jammer zijn als je het spoor bijster raakt en niet snel op het juiste pad terug kunt komen. De gids is te koop bij Bruna Weert en bij de verschillende startplaatsen.

Meer informatie is te vinden op facebook.com/graafvanhornepad.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie