Skip to content

Voetreflexologie Jolanda Peeters

Redactie
4 april 2014 | 9:23

Advertentie

verband tussen voeten en het lichaamSinds 2005 is Podotherapie InKa gevestigd in Nederweert. Al jaren helpen we mensen bij voet-gerelateerde klachten. Dankzij het vertrouwen van patiënten en doorverwijzers hebben wij een bloeiende praktijk op kunnen bouwen. Samenwerking met andere zorgverleners is hierin voor ons erg belangrijk. Door krachten te bundelen kun je problemen namelijk sneller en beter oplossen.

Inmiddels hebben we ook binnen onze eigen praktijk deze samenwerking vernieuwd. 
Anno 2014 kunt u bij ons namelijk terecht voor: Podotherapie, Medisch Pedicure, Steunkousen, Voetreflextherapie en Spiritueel Coaching. Hiermee hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn. Aangezien we deel uit maken van het gezondheidscentrum aan de Agneshof (waar ook huisartsenpraktijk Coolen, Tandartsen Agneshof en Fysiotherapie Knapen gevestigd zijn) hebben we dus veel diversiteit in huis. Deze keer stellen we aan u voor:

Voetreflexologie Jolanda Peeters

Voetreflexologie ondersteunt door middel van ontspanning het zelfgenezend vermogen van het lichaam en helpt bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn/migraine, slapeloosheid, burn-out, vermoeidheidsklachten, stress, hormonale klachten (overgangsklachten), huidproblemen en allergieën, rouwverwerking, omgaan met kinderen (o.a. bedplassen), zorgen, onrust en bij klachten die in de reguliere gezondheidszorg als ‘niet meer te behandelen’ worden bestempeld.

Voetreflexologie Jolanda Peeters

Tijdens een eenmalige intake breng ik de hulpvraag in kaart om aan de hand daarvan een behandelplan op te stellen. De behandelingen die daar op volgen combineer ik met onder andere An Shen hoofd-, nek- en schoudermassage en Bachbloesem remedie. Tijdens de voetreflexmassages pas ik massagetechnieken toe op de voet die de reflexpunten van de corresponderende organen en weefsels stimuleren, hierdoor komen er een betere doorbloeding op gang en een betere afvoer van afvalstoffen via de lymfe. Ook worden de energiebanen en de acupunctuurpunten die zich hierop bevinden behandeld. 
Een massage duurt ongeveer 60 minuten en brengt rust op alle niveau`s, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de zorg kwam er een verlangen in mij naar boven om me te verdiepen in een aantal vragen dat me bijna dagelijks bezig hield. Waarom uiten aandoeningen of klachten zich bij bepaalde cliënten, waarom zijn de hoeveelheid en de bijwerkingen van medicatie zo groot en waarom zijn protocollen zoals ze zijn? Tijdens mijn zoektocht ben ik geïnteresseerd geraakt in de complementaire geneeswijze en heb ik uiteindelijk een stuk inzicht gekregen door de opleiding Chinese voetreflexologie te volgen. Verdiepingsslag hierbij was een stage in Beijing om te ervaren hoe de massages en andere vormen van Chinese geneeskunde worden toegepast in verschillende staatsziekenhuizen en klinieken.

Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als voetreflexPlustherapeute en ben inmiddels een aantal dagen in de week bezig met de voetreflexmassages. Door de positieve reacties van cliënten en de helende werking van de massages die ik zelf heb mogen ervaren, is mijn enthousiasme over voetreflexologie alleen maar groter geworden. www.voetreflexologieweert.nl

Tekst bij foto: De afbeelding geeft duidelijk het verband aan tussen voeten en het hele lichaam. De organen, spieren en weefsels die zich in die zone bevinden vinden we ook terug op de voeten.

In een serie van vijf zijn de afgelopen maande de volgende bedrijven voorgesteld:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie