Site pictogram Nederweert24

Eric Kusters, kunstschilder en ontwerper uit Nederweert exposeert bij Bretelli

koeEnkele jaren geleden ontstond tijdens een diner bij Bretelli het idee om recepten te gaan schilderen. Jan Marees, de chef en tegenwoordig ook de eigenaar van Bretelli, kwam even bij Eric Kusters aan tafel. Ze spraken o.a. over een portret dat hij ooit had geschilderd van de voormalige gastvrouw, Ria Zinken. In dit portret zijn enkele ingrediënten uit de keuken verwerkt, een verwijzing naar haar achtergrond. En zó kwamen ze op het schilderen van gerechten. De schilderijen hebben een reis door Nederland gemaakt en sinds kort is een deel daarvan te zien bij Bretelli.

Eric Kusters, kunstschilder en ontwerper uit Nederweert

Deze serie is nu afgerond en daarom is het leuk dat ze terug zijn bij hun oorsprong. Eric is nu bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe serie ‘Lust‘. Een brede basis waarmee hij nog alle kanten op kan, culinaire erotiek noemt hij het nog maar even. Waar het precies heen gaat, weet hij nog niet maar zowel voedsel als naakt zullen aan bod komen.

Na een fikse en hardnekkig schouderblessure is hij even uit de running geweest en heeft hij zich een tijdje gefocust op zijn werk als ontwerper. Maar nu wordt het tijd de draad weer op te pakken. Op de website www.erickusters.nl is een overzicht van zijn werk te zien.

Mobiele versie afsluiten