Skip to content

Begin van het einde voor het Sint Jans Gasthuis?

Redactie
2 april 2014 | 12:02

Advertentie

Logo-parijten-CDADe fractie CDA-Nederweert is bezorgd over het voortbestaan van het Sint Jans Gasthuis in Weert en de versobering van de zorg. Ze stellen daarom vragen aan het College van B&W Nederweert.

Begin van het einde voor het Sint Jans Gasthuis?

De afgelopen tijd is er veel gesproken en gezegd over het al dan niet open blijven van de Spoed Eisende Hulp in het ziekenhuis van Weert. Resultaat hiervan was o.a. een petitie van Behoud SEH Weert ondertekend door 6.854 mensen die op 28 februari aan het CZ in Tilburg is aangeboden. Het CZ gaf toen aan dat er nog niets besloten is en dat er geluisterd wordt naar de inwoners en klanten van het CZ.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid en onzekerheid. Zeker is dat er nog steeds drie spoedzorgaandoeningen ter discussie staan. Dit zijn: geboortezorg, CVA’s (hersenbloeding/infarct/aandoeningen) en heupfracturen. Mocht deze zorg verdwijnen, is dit het begin van het einde voor het Sint Jans Gasthuis en een volgende versobering van de zorg in de regio Weert. Onacceptabel, vindt het CDA omdat juist dit soort zorg van essentieel belang is. De vragen die de CDA-fractie aan het college heeft gesteld, zijn:

  1. Bent u bekend met de dreiging van sluiting van verschillende spoedeisende zorgtaken?
  2. Bent u als college bereid om hier een rol in te pakken om te strijden voor het behoud van een volledige SEH in het Sint Jans Gasthuis?
  3. Op welke wijze wilt u aanvulling geven om de zorg van de gemeente (en haar inwoners) over te brengen naar de zorgverzekeraars en politiek Den haag?
  4. Bent u bereid om de conceptplannen van de zorgverzekeraar op te vragen zodat u adequaat kunt handelen indien dit nodig is?
  5. Wilt u bevorderen dat het SJG op papier krijgt wat de zorgverzekeringen verwachten van het SJG zodat het SJG de kans krijgt om ook aan deze eisen te voldoen om bepaalde “complexe” zorg niet te verliezen?
  6. Kunt u aangeven wat het betekent voor Nederweert als de SEH in Weert wel of gedeeltelijk verdwijnt.
  7. Bent u daarnaast bereid om in samenwerking met andere gemeenten die afhankelijk zijn van de zorg van het SJG in Den Haag steun voor dit onderwerp te vragen?
  8. Wat wilt u eventueel nog meer doen om de zorg in de regio Weert op peil te houden en het SJG te behouden?

Advertentie

1 Reactie

  1. Er worden hier fouten gemaakt bij het leven deze tent een jaar dicht en opnieuw beginnen met fatsoenlijk volk.
    Ben 3 keer geopereerd hiet en 3 keer ging het fout.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie