Skip to content

Familie Coumans was een middag terug naar haar ‘roots’

Redactie
31 maart 2014 | 22:10

Advertentie

WP_20140330_011Ongeveer 25 leden van de familie Coumans namen zondag deel aan een familiereünie in Nederweert. De deelnemers kwamen uit heel Nederland, van Amersfoort tot Nijmegen en van Zaltbommel tot zelfs uit Canada. Vrijwel niemand van de bezoekers had zijn of haar wieg in Nederweert staan, maar allen stammen af van de bekende Nederweerter familie van die naam.

Heemkundewandeling door de kern van Nederweert

Voorzien van een culinaire entourage in de vorm van lunch bij “Guulke” en afgesloten door een diner bij “Siem”, werden de leden van de Coumansfamilie getracteerd op een heemkundige rondleiding door het dorp. Onder leiding van gids Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert en gezegend door een warme voorjaarszon werden de gasten meegevoerd langs alle huizen waar in het verleden ooit leden van de Coumansfamilie hebben gewoond. Dat waren de nodige plekken, want de familie behoorde tot de meest ondernemende geslachten van Nederweert. Bezocht werden onder andere het voormalige logement “De Drie Kronen” gelegen Aan Vijftien (de latere dokterswoning Jansen en nu restaurant Diverso). De plaats van de voormalige windzaagmolen “De Houtmolen” en ook de St. Lambertustoren werden natuurlijk bezichtigd. Het smeedijzeren torenkruis waar de haan op draait is in het jaar 1900 door de familie Coumans geschonken. De restauratie van de recent ontdekte oude waterput vóór de kerk kreeg eveneens veel bekijks.

Belangstellenden voor een volgende heemkundewandeling door de kern van Nederweert kunnen de datum zondag 24 juni noteren. Opgave via www.guulke.nl of via contact@nederweertsverleden.nl.

Foto’s: Alfons Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie