Skip to content

Brandweer gaat vanaf 2 april anders te werk

Redactie
31 maart 2014 | 16:01

Advertentie

SIV brandweer NederweertDe toekomst van de brandweer gaat er anders uitzien. Vanaf 2 april heeft dit ook gevolgen voor de brandweer van Nederweert.

Snel Interventie Voertuig

Op dit moment rukt bij een melding van een incident minimaal één tankautospuit (dit is een groot brandweervoertuig met een bezetting van minimaal zes brandweermedewerkers) uit. De ervaring heeft echter geleerd dat bij een groot aantal kleine incidenten er helemaal geen zes personen nodig zijn, denk aan het blussen van een brandende prullenbak of het verrichten van metingen bij een vermoedelijke gaslucht.

Voor dit soort meldingen is er een nieuw soort classificatie aangemaakt, namelijk de ‘zeer kleine incidenten’. Bij dit soort meldingen gaat met ingang van 2 april van dit jaar een Snel Interventie Voertuig (SIV) rijden met twee personen. Een SIV is een klein brandweervoertuig dat is uitgerust met een blusinstallatie, hulpverleningsmateriaal en een AED.

Het SIV zal niet alleen op de kleinste incidenten rijden, maar wordt ook worden ingezet bij grotere calamiteiten gelijktijdig met een tankautospuit. De twee brandweermedewerkers van het SIV zullen dan starten met de bestrijding van het incident of gaan de bemanning van de tankautospuit assisteren.

Een SIV-voertuig zul je dus vanaf 2 april ook in de gemeente Nederweert zien rijden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie