Skip to content

Lezing over wolven in Nederland

Glendi
29 maart 2014 | 8:53

Advertentie

Wolven naderen onze regio - foto Bob LuijksARK Natuurontwikkeling houdt op dinsdag 8 april een lezing over de terugkeer van wolven in Europa en Nederland. De lezing wordt verzorgd door wolvenexpert Bram Houben en vindt plaats in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.

Lezing over wolven in Nederland

Het gaat goed met veel grote dieren in Europa. Bevers, otters, vossen, wilde katten, lynxen, wolven, zeearenen, oehoes, ze keren op veel plaatsen terug. Veel grote dieren profiteren van wettelijke bescherming. Dit werpt zijn vruchten af. Bovendien zorgt de ontvolking van delen van het Europese platteland voor een minder intensief gebruik van bossen en natuurgebieden. Marginale landbouwgronden liggen braak waardoor er vanzelf meer ruimte ontstaat voor grote zoogdieren en spectaculaire vogels.

In het dichtbevolkte Nederland lijkt het allemaal niet zo’n vaart te lopen, maar toch zijn er ook bij ons tekenen van herstel. Terwijl de bever, de otter, de wilde kat en het wild zwijn en al hun comeback maakten, kloppen ook de wolven aan de deur. Dit zal nog wel een tijdje duren voordat de eerste wolvenroedels zich vestigen op Nederlands gebied, maar misschien bezoeken individuele wolven nu al af en toe ons land.

De lezing duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Foto: Bob Luijks

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie