Skip to content

Werkgroep aan de slag met evaluatie rijrichting Kerkstraat – Brugstraat Nederweert

Redactie
17 maart 2014 | 13:51

Advertentie

Nieuwe verkeerssituatie Kerkstraat en Brugstraat nog even wennen 3303In de raadsvergadering van dinsdag 17 december is naar aanleiding van de vele kritiek op de rijrichting in de Kerkstraat en Brugstraat besloten om een werkgroep op te richten die alles nog eens tegen het licht moet houden. De komende periode gaat een werkgroep aan de slag met een objectieve evaluatie in verband met de keuze van de rijrichting en parkeercapaciteit in de Kerkstraat en Brugstraat. Eind vorig jaar hebben de ondernemers uit de Brugstraat en Kerkstraat een petitie aangeboden aan wethouder Mackus. Hierin verzoeken zij om de huidige rijrichting van het verkeer in deze straten om te draaien en de parkeerplaatsen in de Kerkstraat te handhaven.

Afvaardiging gemeenteraad
De werkgroep is samengesteld om na te gaan in welke mate de huidige ontwikkelingen voldoen aan de uitgangspunten die zijn opgesteld. De werkgroep bestaat uit een afvaardiging van de gemeenteraad, omdat deze de kaders en uitgangspunten voor de verkeersplannen heeft vastgesteld. Met een objectieve evaluatie zal het verband in beeld worden gebracht tussen de keuze van de rijrichting, de parkeercapaciteit en de economische effecten hiervan op de ondernemingen in de Kerkstraat en Brugstraat. Ook worden de mogelijke gevolgen voor andere belanghebbenden op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid bepaald.

Meerdere overleggen
Inmiddels heeft al overleg plaatsgevonden met de vertegenwoordiging van ondernemers vanuit de Kerkstraat en het Centrummanagement. Dit overleg zal op korte termijn worden gevolgd door een gesprek met andere belanghebbende partijen zoals de ondernemers uit de Brugstraat, de horeca, aanwonende, gehandicapten- en seniorenplatform, VVN en de hulpdiensten.

Advies uitbrengen
Op basis van de evaluatie van de werkgroep zal het college van B&W een advies uitbrengen aan de gemeenteraad over het al dan niet aanpassen van de huidige verkeerssituatie in de kern van Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie