Skip to content

Op zoek naar de blauwborst in De Groote Peel

Glendi
17 maart 2014 | 9:02

Advertentie

Vogelexcursie De Groote PeelElke maand houdt Staatsbosbeheer een vogelexcursie in De Groote Peel waarbij gezocht wordt naar een aantal typische Peelvogels. Op zondag 23 maart is dit de blauwborst.

Vogelexcursie in De Groote Peel

Het leuke van vogels kijken is dat elk seizoen iets anders biedt. Het ene moment geniet je van een vlucht gakkende ganzen, een paar weken later sta je ademloos te kijken en luisteren naar overvliegende kraanvogels. Toch blijft voor veel vogelaars het voorjaar de mooiste tijd om vogels te spotten. Langzaam druppelen de waarnemingen binnen, tjiftjaf, fitis, roodborsttapuit en blauwborst.

De Groote Peel is een belangrijk gebied voor vogels. Er zijn zo’n 270 soorten waargenomen, waarvan 90 soorten broedvogels. Tijdens de vroege vogelwandelingen in maart en april wordt gespeurd naar de blauwborst. De winter brengt dit prachtig gekleurde zangvogeltje door in zuidelijke streken, vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel, maar natuurlijk wordt ook uitgekeken naar andere vogelsoorten.

De excursie staat onder begeleiding van boswachter Piet Zegers en start om 9.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost 5 euro per persoon en opgave kan telefonisch:  0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Nog meer vogels in de kijker: mei/juni: de dodaars, juli/augustus: de nachtzwaluw, september/oktober: de zilverreiger en november/december: de klapekster. Voor een compleet overzicht kijk op: www.buitencentra.nl

Buitencentrum De Pelen is de startpunt voor natuurbeleving. Behalve activiteiten biedt het een breed assortiment aan natuurboeken, streekproducten en souvenirs. Voor de vogelliefhebber zijn er verschillende vogelgidsen en nestkasten, onder andere voor roodborstjes, koolmezen en zelfs mussenflats verkrijgbaar. Ook voor verrekijkers ben je er aan het juiste adres.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie