Skip to content

Ongeloof over nieuwe plannen Fatimakerk

Redactie
17 maart 2014 | 17:01

Advertentie

kerk fatima huisHet kerkgebouw in Fatima wordt, als alles goed gekeurd wordt door het Bisdom Roermond, een Fatima Huis.  Dit tot ongeloof van een andere partij die er een Mausoleum van wilde maken. De initiatiefnemers van het Mausoleum Raymond Smolenaers en Bert Adriaens zijn verbaasd over de gang van zaken. Zij waren namelijk hierover in onderhandeling met de Deken.

Ongeloof over nieuwe plannen Fatimakerk

Deken Franken laat aan WeertTV per telefoon weten dat er geen onderhandelingen over het Mausoleum meer zijn. Volgens hem past het plan voor een Fatima Huis het beste bij de doelstelling van het kerkbestuur. Raymond Smolenaers laat het er echter niet bij zitten en beraadt zich op stappen om zijn idee van een mausoleum alsnog te kunnen doorzetten.

Ook de stichting Vrienden van de Fatimawijk zijn verrast over de gang van zaken. Ze staan achter de doelstellingen van beide initiatieven maar zijn verrast over het laatste nieuws.

De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Ospelnaar Thijs Hendrikx heeft hiertoe een koopovereenkomst getekend welke nog goed gekeurd moeten worden door het Bisdom Roermond.

Via: WeertTV

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie