Skip to content

Geen sprake van pesterij volgens schooldirecteur Philips van Horne

Redactie
14 maart 2014 | 18:13

Advertentie

Philips van Horne straatVolgens Peter-Mathijs Linsen is er geen enkele aanwijzing dat Simone, het meisje dat afgelopen donderdag zichzelf van het leven beroofd heeft, gepest zou worden. “Ze was een heel rustig in zich zelf getogen meisje, maar er is geen enkele aanwijzing van pesten.” aldus Peter-Mathijs, schooldirecteur van de Philips van Horne in Weert.

Geen sprake van pesterij

De schooldirecteur zegt dat docenten en leerlingen verslagen zijn en dat hun gedachten uit gaan naar familie, vrienden en bekenden van Simone. De school heeft gezorgd voor een opvang van leerlingen en veel met de kinderen gesproken. Alle leerlingen en docenten van de school zijn geïnformeerd.

Ook leerlingen uit de klas van Simone Brekelmans geven aan dat er geen sprake is van pesterijen in de klas.

Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Cranendonck waar Maarheeze onder valt uit haar medeleven via Twitter: “Triest bericht uit Maarheeze; aanrijding, trein; veel te jong. Sterkte aan familie, vrienden, naasten en hulpverleners. #medeleven.”

Advertentie

5 Reacties

  1. Geen zin meer d’r in ik begrijp het.

  2. Voordat ik mijn verhaal doe wil ik zeggen dat ik het heel erg vind voor iedereen die haar heeft gekend, heel veel sterkte voor familie en vrienden..

    Wil hier even kwijt hoe het mij is gegaan toen ik op de Philips van Horne ging, hoe het mijn leven heeft veranderd en dat pesten in het geheel een groot thema is waar niets tegen word gedaan. Pas als het dan te laat is worden er woorden gezegd, maar geen daden gedaan.
    Ben tot voor 2,5 jaar ook naar de Philips van Horne gegaan en ook heel erg gepest. Ik werd geslagen, uitgescholden, buitengesloten en vernederd voorde hele school. De direktie wist ervan, maar nee ze zouden niet op het idee komen om er iets aan te doen. Mijn cijfers gingen achteruit, mijn leven werd een puinhoop. Begon al met 12 met drugs en ben steeds dieper gezakt.. Mijn moeder heeft toen besloten om mij naar mijn vader naar Oostenrijk te sturen, dat ik daar maar opnieuw moest beginnen. Mijn leven ging steeds meer achteruit, kon alles wat er was gebeurd niet verwerken. Begon aan de heroine, begon steeds meer te drinken en was nooit meer helemaal ik. Ik wilde alles vergeten, wilde naar een andere wereld. Niet meer denken aan dat wat er was gebeurd. Nu ondertussen heb ik het verwerkt, ben weer normaal gaan leven. Ben weg van de heroine, ga werken ect. Ookal kan ik die dingen nooit meer vergeten, ik kan ze opzij zetten en er proberen het beste van te maken. Als ik eraan terug denk doet het pijn, vreselijke pijn. Nooit meer zal ik al dat kunnen vergeten.

    Met dit bericht wil ik geen medelijden wekken, ik wil de omgang met pesten op de Philips van Horne openbaar maken. Ze weten alles, doen er niks aan. En zelfs dan, als er zoiets verschrikkelijks als met Simone gebeurd, zeggen ze ‘we wisten van niks’. Triest, hoe een school met het schuldgevoel leven kan. Dat ze met eigen ogen zien hoe een leven achteruit gaat, hoe een jong mens innerlijk langsaam stukje voor stukje doodgaat, tot ze meer dood als levend zijn zoals Simone het was. Ookal kende ik haar niet, ik kan haar goed begrijpen. Ik weet wat ze voelde en doormaakte.

    • Wauw ik heb wel erg respect voor je dat je dit deelt

    • wauw, heel veel respect dat je dit zo verteld. Maar Simone is echt nooit gepest. Ik vind het heel erg voor haar nabestaande. Simone was gelukkig op school.

      Ik wens de familie veel sterkte.

  3. Beste M
    Ook ik kan alleen maar wauw zeggen ik ben trots op jouw dat je dit met iedereen deelt.
    Ik las het zelfs me tranen in mijn ogen en dacht.
    Ik hoop dat je er wel stek uit bent gekomen en misschien wil je met je verhaal wel naar scholen gaan.
    Misschien is er ook we een school die hier over na wil denken en op de een of andere manier jouw willen uitnodigen.
    Maar hoop ook dat dit scholen aan het denken zet, maar zeker ook de kinderen.
    Voor mij ben je een kanjer.
    ik wens ook iedereen die op de een of ander manier hier mee te maken heeft veel sterkte


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie