Skip to content

Peter van Lierop : Zo denk ik er ook over!

Redactie
12 maart 2014 | 11:40

Advertentie

Gemeente NederweertJAN (Jongeren Akkoord Nederweert) is een partij die al ruim veertig jaar actief is binnen de Nederweerter politiek. Als lokale partij staat JAN echt midden in de samenleving. Ze zijn regelmatig te vinden in de gemeentelijke kernen en gaan actief de dialoog met inwoners en belangstellenden aan om te polsen wat er bij hen leeft en speelt. Om al deze mensen een stem te geven doet JAN zijn uiterste best om ruim vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad.

Peter van Lierop stelt zich voor:

“Ik ben Peter van Lierop, woonachtig in de kern Budschop. In 2008 ben ik bij JAN terechtgekomen, omdat naar mijn mening andere partijen de burgers vaak in de steek lieten. Toen ik destijds het programma van het JAN doorlas wist ik het: ‘zo denk ik er ook over!!’

Sinds een jaar ben ik gemeenteraadslid namens JAN, de lokale partij van Nederweert. Voorheen heb ik diverse jaren in de steunfractie gewerkt en heb ik de raadsleden van de fractie bijgestaan bij allerlei onderwerpen. Ik heb daarvan veel geleerd, wat ik als beginnend raadslid goed heb kunnen gebruiken.
Luisteren naar meningen en wensen. Nu ik raadslid ben, ervaar ik nog meer dan voorheen dat JAN tussen de burgers staat en luistert naar hun mening en hun wensen. We zijn daarbij ook eerlijk en lichten toe wat we wel of niet kunnen realiseren. Mijn portefeuille binnen de raadsfractie is Ruimtelijke Ontwikkeling. Dat is een goed gevulde portefeuille die ik met veel enthousiasme heb opgepakt. Het gaat dan om zaken als woningbouw en infrastructuur.

Peter van Lierop

Op dit moment zijn vragen van ondernemers en het Platform gehandicapten over de rijrichting in de Kerkstraat, maar ook de ontwikkelingen rond de Randweg, belangrijke issues waar ik me mee bezig houd. In de raadsfractie bespreken we samen onze koers en wat we nodig hebben om onze standpunten te kunnen bepalen.

Werkgroep rijrichting Kerkstraat op voorstel van JAN
Wat betreft de rijrichting in de Kerkstraat hebben we als JAN in de raadsvergadering voorgesteld om een werkgroep in te richten vanuit de gemeenteraad, samen met het College en met ondernemers en gebruikers en aanwonenden van de Kerkstraat. Doel is om met elkaar in gesprek te gaan over welke oplossing voor de toekomst het beste is. Het gaat dan niet alleen om de rijrichting, maar ook om de inrichting van de straat. De werkgroep gaat nog starten, maar als JAN zijn we op voorhand in elk geval al voorstander van meer parkeerplaatsen.

Standpunt Randweg
Wat betreft de Randweg is het nog niet mogelijk om een definitief standpunt in te nemen, omdat we nog in afwachting zijn van MER-rapportages over de diverse varianten. Voor JAN staat voorop dat de noodzaak van een nieuwe Randweg aangetoond moet zijn en financieel haalbaar moet zijn, en niet méér mag kosten dan de middelen die daarvoor beschikbaar zijn gesteld. Bovendien vinden we het belangrijk dat er draagvlak is voor een nieuwe Randweg. Het mag niet zo zijn dat een probleem zich verplaatst van het ene gebied binnen de gemeente naar het andere, zonder dat er daadwerkelijk sprake is van een verbetering voor Nederweert.

Behalve mijn eigen portefeuille denk ik binnen de fractie ook mee over andere onderwerpen. Zo heb ik een bijdrage geleverd aan het behoud van de peuterspeelzaal in Budschop alsook in het voorkomen van bezuinigingen op het leerlingenvervoer vanaf basisschool Budschop naar sportcentrum De Bengele.
Thuis bij JAN.

Kortom: ik voel me zeer thuis bij JAN en wil me graag voor de gemeenschap blijven inzetten. In de volgende raadsperiode wil ik als raadslid verder voor u aan de slag. Dus: Stem JAN! Samen doen we meer!”

Advertentie

3 Reacties

  1. Weer iemand die over parkeerplaatsen begint,…. Zucht.

  2. Allemaal heel mooi
    maar dan zal partij Jan toch eerst de ruime meerderheid moeten halen.

    Anders gebeurt er hele maal niks.
    En (verkiezingsbeloften) , is net als WC papier.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie