Skip to content

Arthur Japin te gast bij Bibliocenter Weert

Glendi
11 maart 2014 | 15:21

Advertentie

Japin (fotografe Hermien Lam)Tijdens de Boekenweek van 8 t/m 16 maart organiseren bibliotheken en boekwinkels altijd tal van lezingen, voorleessessies en andere literaire activiteiten.

Arthur Japin te gast bij Bibliocenter Weert

Op vrijdag 14 maart is Arthur Japin, één van Nederlands bekendste schrijvers, te gast bij Bibliocenter Weert. Zijn nieuwste roman ‘De man van je leven’ is net enkele maanden uit. Het verhaal gaat over een terminaal zieke vrouw die een opvolgster zoekt om haar plaats naast haar man in te nemen en dan de ex-minnares van haar man vindt. Een roman vol tragiek met een humoristische ondertoon.

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse Taal- en Letterkunde en stapte vervolgens over naar de Kleinkunstacademie, waaraan hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio, televisie en op toneel. Toen hij het verhaal hoorde van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed, begon hij met schrijven. Hij debuteerde met korte verhalen maar brak bij een groot publiek door met zijn tweede boek De zwarte met het witte hart, het verhaal van de twee prinsjes. Dit boek werd wereldwijd vertaald en bezorgde Japin internationale roem.

Vervolgens verscheen nog een aantal grote romans waaronder ‘Een Schitterend Gebrek’, ‘Vaslav’ en ‘De Overgave’. In 2006 schreef hij het boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’. In 2012 verscheen ‘Maar buiten is het feest’. Zijn werken worden gezien als grote publiekstrekkers, hoogtepunten in de Nederlandse literatuur die tegelijkertijd literaire fijnproevers aanspreken: ‘Japin verbindt met groot inlevingsvermogen historische realiteit en fictie. Een virtuoze verteller!’.

Japin zal spreken over zijn nieuwste roman ‘De man van je leven’, maar ook over zijn andere werk. De avond begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren op www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. Toegang 12,50 euro (bibliotheekleden) / 17,50 euro (niet-leden). Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Boekhandel Tindemans verkoopt deze avond boeken van Arthur Japin. Het is mogelijk deze boeken te laten signeren. Kijk ook op www.bibliocenter.nl voor meer informatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie